SiolNET. Novice Svet
2,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi pretepa med potnico in voznikom avtobus zgrmel z mostu #video

2,62

termometer

avtobus Kitajska nesreča | Kmalu po nesreči je stekla reševalna akcija, v kateri pri iskanju razbitin avtobusa in trupel sodeluje več kot 70 čolnov, ekipa potapljačev, reševalci pa si pomagajo tudi s podvodnim robotom. | Foto: Reuters
Kmalu po nesreči je stekla reševalna akcija, v kateri pri iskanju razbitin avtobusa in trupel sodeluje več kot 70 čolnov, ekipa potapljačev, reševalci pa si pomagajo tudi s podvodnim robotom. Foto: Reuters

Blizu mesta Chongping na jugozahodu Kitajske je med potnico in voznikom avtobusa med vožnjo izbruhnil prepir, ki se je sprevrgel v fizični obračun. Voznik je izgubil nadzor nad vozilom, ki je nato zgrmelo v reko Yangtze. Umrlo je najmanj 13 ljudi, še dva pogrešajo.

48-letna domačinka je po navedbi policistov zamudila izstop na želeni avtobusni postaji, zato je pristopila k vozniku in ga prosila, ali lahko izstopi. Ker jo je zavrnil, je med dvojico izbruhnila "agresivna" izmenjava besed. Ženska je voznika nato z nekim predmetom udarila po glavi, on pa je odgovoril z udarcem z roko.

Potnica je nato voznika še enkrat napadla, ta pa je ob tem ostro zavil v nasproti vozeča vozila. Avtobus, na katerem je bilo 15 ljudi, je trčil v eno vozilo, prebil zaščitno ograjo in zgrmel v reko Yangtze.

nesreča, znak, policija Novice Prometna nesreča v Mariboru: poleg nosečnice umrl tudi novorojenček

V nesreči umrlo 15 ljudi

Kmalu po nesreči je stekla reševalna akcija, v kateri pri iskanju razbitin avtobusa in trupel sodeluje več kot 70 čolnov, ekipa potapljačev, reševalci pa si pomagajo tudi s podvodnim robotom.

"15 življenj je bilo izgubljenih v trenutku - lekcija je zelo boleča," je na družbenem omrežju Weibo sporočila policija. Ob tem je objavila tudi video posnetek incidenta, ki je vodil v tragedijo.

avtobus Kitajska nesreča | Foto: Reuters Foto: Reuters

Prometne nesreče s smrtnim izidom so na Kitajskem pogoste. Po zadnjih dostopnih uradnih podatkih kitajskih oblasti je leta 2015 v več kot 180.000 prometnih nesrečah življenje izgubilo 58.000 ljudi. Vzrok 90 odstotkov teh nesreč pa je bilo neupoštevanje cestnoprometnih predpisov.

Nesreča v Breznu Novice Nesreča v Breznu: za padec skale krivo obilno deževje

avtobus Kitajska nesreča | Foto: Reuters Foto: Reuters

avtobus Kitajska nesreča | Foto: Reuters Foto: Reuters

audi R8 nesreča Avtomoto Silovita nesreča pri Avstriji: audija R8 prepolovilo #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 30
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin