SiolNET. Novice Črna kronika
5,71

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Prometna nesreča v Mariboru: poleg nosečnice umrl tudi novorojenček

5,71

termometer

nesreča, znak, policija
Fotografija je simbolična. Foto: Tina Deu

Po hudi prometni nesreči, v kateri je v soboto pijani voznik na prehodu za pešce na Nasipni ulici v Mariboru zbil 27-letno nosečnico, je dva dni po njeni smrti danes umrl še njen novorojenček, ki ga je zdravnikom uspelo rešiti s carskim rezom.

Zdravniki so v soboto po nesreči opravili carski rez in tako rešili življenje otroka. Njegov dedek je po poročanju STA danes na družbenem omrežju Facebook sporočil novico, da je novorojenček izgubil bitko za življenje.

policija, luči Novice Zaradi nesreče, ki jo je povzročil pijani voznik, umrla 27-letnica

Voznik pod vplivom alkohola trčil v nosečnico

Voznik, doma iz Maribora, je vozil avtomobil po Nasipni ulici v Mariboru. Ko je pripeljal do zaznamovanega prehoda za pešce, ni omogočil varnega prečkanja vozišča 27-letni peški, ki je bila v zadnjem trimesečju nosečnosti.

S sprednjim delom vozila je trčil vanjo in njenega psa. Nosečnico so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, kjer je v torek umrla zaradi poškodb. Pes, ki ga je ženska vodila na povodcu, je na kraju nesreče poginil.

Voznika so preizkusili z indikatorjem alkohola, ki je pokazal 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu strokovni pregled v UKC Maribor. Zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu bodo policisti zoper njega vložili kazensko ovadbo.

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • mimi129 / 02.11.2018. ob 00:03 +14 0

  V Sloveniji pred prehodom za pešce ne ustavljajo niti trezni vozniki. Če ustaviš pešcu pred prehodom za pešce,ti vozniki za teboj trobijo. Vozniška kultura je mizerna in skladna s kulturo in moralo ljudi na splošno. Pijanec, ki povzroči tako nesrečo, bi moral dobiti 30 let. Za primitivne narode je vzgojna samo kazen, za kar jebdokaz Slovenija.Na žalost se v Sloveniji ljudje, ki povzročijo take nesreče , izmažejo s pogojim zaporom.

  +14 0
 • ljubat / 02.11.2018. ob 02:45 +12 - 1

  TAKOJ SPREJETI ZAKON, DA SE VOZNIKU ZA PROMETNO NESREČO V VINJENEM STANJU ( ALKOTEST IN ODVZEM KRVI ) BREZ SODNE OBRAVNAVE-S SKLEPOM PRISTOJNEGA SODIŠČA DOSMRTNO ODVZAME VOZNIŠKO - KVALIFIKACIJA NAMEREN UBOJ ne glede na njegov stats, položaj ali DRŽAVLJANSTVO ! DELITE IN USTAVIMO MORILCE ZA VEDNO !!! Tako kot na IRSKEM !

  +12 - 1
 • stranca1 / 02.11.2018. ob 08:00 +5 0

  Take voznike, ki pijani sedejo za volan kaznovati z odvzemom vozniške in avtomobila. Tisti pa, ki povzroči tako nesrečo nikoli ne bi smel več voziti in biti kaznovani, kot tisti, ki povzroči umor. Torej za porna kazen za naj manj , kot je predpisana v Sloveniji.

  +5 0
delitve: 178
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin