SiolNET. Novice Svet
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zamisel Španije: za vsak izgon migranta bi zagotovili eno izobrazbo

0,83

termometer

migranti, Španija
Foto: Reuters

Španija pripravlja nenavaden predlog za razpravo o migracijah na prihajajočem vrhu EU v Salzburgu. Kot je povedal španski državni sekretar za EU Luis Marco Aguiriano Nalda, predlagajo, da bi za vsakega migranta, ki bi ga izgnali iz države, v Španiji zagotovili izobrazbo enemu državljanu domovine izgnanega.

Bodoče izobražence bi v Španijo poslale države same, ti posamezniki pa bi se po končanem šolanju vrnili v domovino in tako prispevali k njenemu gospodarskemu in socialnemu razvoju. "O tem še razmišljamo, ni še uraden predlog," je povedal Luis Marco Aguiriano Nalda.

"Ne morejo nekatere članice stalno samo jemati, pa nikoli dati"

Po njegovem prepričanju je za trajno rešitev vprašanja migracij ključen razvoj držav, iz katerih izvirajo migranti. "Vsi moramo resno prevzeti svoje odgovornosti. Če ne, naj tisti, ki ne želijo sprejeti nobenega migranta, plačajo ustrezen delež, da jih bomo ostali lahko vzeli pod streho, izobraževali in tako naprej," je dejal. V nasprotnem primeru ne izključuje omejevanja dostopa do kohezijskih sredstev, saj ne morejo "nekatere članice stalno samo jemati, pa nikoli dati".

migranti Novice Španska obalna straža rešila več kot 450 migrantov

V Salzburgu v Avstriji, ki trenutno predseduje EU, je v sredo in četrtek napovedan neformalni vrh EU, na katerem naj bi voditelji držav članic povezave razpravljali o migracijah, brexitu in varnostnemu sodelovanju.

 

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Rudnik12 / 16.09.2018. ob 16:40 +1 - 1

    Spanija je se en primer nesposobne gnile levicarske vlade.

    +1 - 1
delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin