SiolNET. Novice Svet
2,71

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Zadnji evropski diktator vabi Srbijo v objem Rusije #video

2,71

termometer

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je včeraj v Beogradu sprejel beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka, ki je Srbijo pozval k še tesnejši povezavi z Rusijo.

Lukašenko, ki mu pravijo tudi zadnji evropski diktator, je na novinarski konferenci dejal, da spoštuje srbska prizadevanja za vključitev v Evropsko unijo, a če bo ta nadaljevala politiko postavljanja ultimatov, Srbijo poziva, naj se raje poveže z Evrazijsko gospodarsko unijo. To poleg Rusije, ki ima vodilno vlogo, sestavljajo še Armenija, Belorusija, Kazahstan in Kirgizija. 

Srbska premierka Ana Brnabić je sicer oktobra v Moskvi podpisala prostotrgovinski sporazum z Evrazijsko gospodarsko unijo in ob tem poudarila, da to ni ovira na srbski poti v Evropsko unijo.

Zastava Srbija Kitajska Posel danes Se Američani bojijo kitajskega spogledovanja s Srbijo?

Bosta Rusija in Kitajska okrepili vpliv na Zahodnem Balkanu?

Srbija si skupaj z drugimi državami Zahodnega Balkana želi postati del Evropske unije, a ker nastaja zastoj pri njeni širitvi, se pojavljajo strahovi, da bi utegnili Rusija in Kitajska okrepiti svoj vpliv na tem območju.

O stanju demokracije v Belorusiji veliko pove dejstvo, da so na parlamentarnih volitvah sredi novembra gladko zmagale stranke, zveste predsedniku Aleksandru Lukašenku, opozicija pa ni dobila niti enega sedeža v parlamentu. Lukašenkovi kritiki so volitve označili za prevaro.

Tudi mednarodni opazovalci so sporočili, da volitve niso bile demokratične ter da volivci in kandidati niso imeli osnovnih svoboščin. STA

Novice Lukašenko zagovarja usmrtitev obsojencev za napad v Minsku

 

Komentarji

13

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • xedos / 04.12.2019. ob 13:40 +7 0

  Ne razumem demokratičnega, pluralističnega zahoda, ki deli svet na prave (naše) in neprave (rusko kitajske). Kdor se giblje v svetu Ukrajine, Belorusije in Rusije ve, kašna je razlika med "demokratizirano" Ukrajino in Belorusijo. Prestavljati "evropske" vrednote v sisteme, ki so jim te vrednote tuje, vodi le v kaos. Da, bi ti "režimi" učili svoje, kako so oni bolši od dekadentnega zahoda še nisem slišal, pa se veliko gibljem tam.

  +7 0
 • filipt / 04.12.2019. ob 10:37 +8 - 2

  "zadnji evropski diktator", ali Belorusijo ni leta 2005 tako poimenovala ameriška državna sekretarka na svoji demokratizcijski poti po evropskem vzhodu. Dan po njeni izjavi Putin in Lukašenko sta pospisala 18 sporazumov o dvostranskem sodelovanju med državama. Sic! Sicer je Lokašenko znal ohraniti tako gospodarstvo kot državo.

  +8 - 2
 • Sunny / 04.12.2019. ob 10:48 +8 - 5

  Saj srbistan tja tudi spada ...

  +8 - 5
delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin