Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 11. 2018,
8.41

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

Harvey Weinstein nadlegovanje

Četrtek, 1. 11. 2018, 8.41

5 let, 3 mesece

Weinstein naj bi spolno nadlegoval tudi 16-letnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Harvey Weinstein | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Nekdanji hollywoodski producent Harvey Weinstein naj bi v preteklosti spolno nadlegoval tudi 16-letnico, izhaja iz civilne tožbe iz leta 2002, ki je del sodnih dokumentov in so jih v sredo po lokalnem času povzeli ameriški mediji.

Harvey Weinstein naj bi najstnico iz Poljske spoznal na prireditvi modne agencije in jo nekaj dni pozneje v svojem stanovanju v New Yorku nadlegoval ter od nje zahteval spolne usluge. Nadlegovanje naj bi se nato nadaljevalo še vrsto let. Pri tem ji je obljubljal, da ji bo pomagal do filmske vloge, kar pa se ni zgodilo, ker ženska ni ugodila njegovim spolnim zahtevam, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Weinsteinov odvetnik Ben Brafman je v odzivu zanikal vse očitke in jih označil za absurdne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

New York Times je 5. oktobra lani objavil članek, kako je slavni hollywoodski producent Harvey Weinstein zlorabljal številne mlade igralke. To je spodbudilo nastanek globalnega gibanja #MeToo, ki je razgalilo sistematično spolno nadlegovanje v filmski industriji, pa tudi v politiki in na drugih ravneh družbe, kjer močnejši izkoriščajo šibkejše.

Članek v New York Timesu je razkril, kako je filmski mogotec Weinstein desetletja zlorabljal in nadlegoval mlade igralke v zameno za omogočanje kariere oziroma jim grozil, da jim jo bo uničil. Članek je spodbudil tudi druge, med njimi zvezdnice, kot sta Gwyneth Paltrow in Angelina Jolie, da so spregovorile o svojih izkušnjah s predatorskim producentom. Na koncu je Weinsteina spolnega nadlegovanja, nasilja ali pa tudi posilstva obtožilo več kot sto žensk.

Newyorški tožilci so se sicer v primeru Weinstein doslej odpovedali eni od šestih točk obtožnice, ker so v zgodbi nekdanje igralke Lucie Evans, ki ga je med prvimi obtožila spolne zlorabe, našli nekatera neskladja.

Ne spreglejte