SiolNET. Novice Svet
6,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vse slabše tudi na Hrvaškem: kar 116 na novo okuženih

6,77

termometer

Dubrovnik obzidje | Sedem novi okužb so potrdili v dubrovniško-neretvanski županiji. Pet okuženih iz kraja Ploče je povezanih z druženjem v splitsko-dalmatinski županiji, dva primera so potrdili v Dubrovniku. | Foto: Getty Images
Sedem novi okužb so potrdili v dubrovniško-neretvanski županiji. Pet okuženih iz kraja Ploče je povezanih z druženjem v splitsko-dalmatinski županiji, dva primera so potrdili v Dubrovniku. Foto: Getty Images

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 116 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, trenutno aktivnih primerov okužbe pa je 1.204. Covid-19 novih življenj ni zahteval. Visoke številke o novih okužbah pa prihajajo tudi iz Bosne in Hercegovine ter Srbije.

Na sosednjem Hrvaškem se v bolnišnicah trenutno zdravi 139 bolnikov s covidom-19, od katerih jih je osem na ventilatorjih. Doslej so v državi potrdili 4.253 primerov okužbe, umrlo pa je 120 bolnikov. Skupno so doslej testirali 102.189 ljudi, od tega v zadnjih 24 urah 1.338. To je največ okužb v enem dnevu po 11. juliju, ko so jih potrdili rekordnih 140.

Kolinda Grabar Kitarović Sportal Med novimi člani Moka tudi nekdanja hrvaška predsednica, spomnili so se Kocijančiča

V splitsko-dalmatinski županiji 20 novih primerov

Iz županijskega štaba hrvaške Istre so sporočili, da so potrdili osem novih primerov okužbe. Pri petih primerih gre za stike z že potrjeno okuženimi osebami, en primer pa je uvožen iz Srbije.

Neuradno so pet novih okužb potrdili v Buzetu, eno v Labinu, v enem primeru pa gre za osebo iz Beograda, v drugem pa za osebo iz Zagreba, ki je prišla v Vodnjan.

V splitsko-dalmatinski županiji so potrdili 20 novih primerov okužbe. Osem okužb so potrdili v Splitu, pet v Vrgorcu, po eno pa v Sinju, Podgori, Trogirju, Kašteli, Lokvičiću, Imotskem in Tučepih.

Andraž Šporar Sportal Andraž Šporar se je poškodoval na treningu na Portugalskem

Okužbe posledica praznovanj

Sedem novi okužb so potrdili v dubrovniško-neretvanski županiji. Pet okuženih iz kraja Ploče je povezanih z druženjem v splitsko-dalmatinski županiji, dva primera so potrdili v Dubrovniku. Vsi imajo blage simptome in so v domači oskrbi.

V vukovarsko-sremski županiji so potrdili 36 novih okužb, kar je posledica porok in drugih podobnih praznovanj, so opozorile lokalne oblasti. Devet okuženih oseb je iz Vinkovcev in kraja Ivankovo, štiri iz Vukovarja.

koronavirus | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Delno zaprli zavod za bolezni srca in ožilja

V Zagrebu so v zadnjih 24 urah potrdili 20 novih okužb, v zagrebški županiji pa tri. Pri 12 osebah je šlo za stike s prej potrjeno okuženimi, ena oseba pa se je vrnila iz Italije.

V osiješko-baranjski županiji so potrdili 12 okužb, od tega sedem na območju Osijeka. Ker so okužbe doslej potrdili pri šestih zdravstvenih delavcih in 13 bolnikih na interni kliniki v mestu, so delno zaprli tamkajšnji zavod za bolezni srca in ožilja, poroča STA.

a Novice Na Hrvaškem se je prevrnil slovenski avtobus

V Srbiji potrdili 389 novih okužb s koronavirusom, v BiH 244

V Srbiji so v zadnjem dnevu ob 7648 testiranjih potrdili 389 okužb z novim koronavirusom, umrlo je devet oseb. V bolnišnicah je 4776 bolnikov, od tega jih je 187 na ventilatorju. Skupno so tam doslej potrdili 20.498 primerov koronavirusa, od tega je umrlo 461 oseb.

Stanje se ne umirja niti v sosednji Bosni in Hercegovini, kjer so v zadnjem dnevu naredili 1644 testov in potrdili 244 novih primerov, od tega 158 v Federaciji BiH, piše STA. Dva bolnika sta umrla.

Samo na območju Sarajeva so v zadnjem dnevu potrdili 84 novih primerov okužbe. V BiH so skupno potrdili že več kot 8100 okužb in 247 smrtnih primerov, samo v Federaciji BiH so skupno doslej potrdili 4450 okužb s koronavirusom, umrlo je 97 ljudi.

Oblasti v Federaciji BiH so v petek znova razglasile epidemijo, niso pa uvedle novih omejitev, le poziv državljanom, naj spoštujejo varnostno razdaljo in nosijo zaščitne maske. Enako velja za območje Republike srbske.

V Avstriji so danes do 9.30 potrdili 134 novih primerov okužbe v zadnjih 24 urah. Število aktivno okuženih je sicer padlo za 32 na 1361 primerov. | Foto: Getty Images V Avstriji so danes do 9.30 potrdili 134 novih primerov okužbe v zadnjih 24 urah. Število aktivno okuženih je sicer padlo za 32 na 1361 primerov. Foto: Getty Images

V Avstriji več kot sto novih okužb s koronavirusom

Od petka ob 9.30 do danes do 9.30 so v Avstriji potrdili 134 novih primerov, največ na Dunaju. V bolnišnicah se zdravi 98 bolnikov, med njimi 11 na intenzivnem oddelku., poročanje avstrijske tiskovne agencije APA povzema STA.

Pri naših sosedih sicer podatke posodabljajo večkrat dnevno. Skupno so do 16. ure potrdili 19.509 okužb, umrlo je 685 ljudi, nihče v zadnjem dnevu, poroča avstrijska radiotelevizija ORF.

Avstrija želi na vsak način preprečiti drugi val. Kancler Sebastian Kurz je napovedal, da se bodo v nedeljo dogovorili o morebitni posodobitvi ukrepa o obveznem nošenju zaščitnih mask po celi državi. Sprva morajo še podrobneje preučiti nove številke.

Trenutno v državi ni enotne obveznosti glede nošenja mask, o tem se lahko deželne vlade odločajo same. Načeloma velja, da jo je med drugim treba nositi v bolnišnicah in kjer ni mogoče ohranjati priporočene razdalje.

Velika Britanija, koronvirus, covid Novice Velika Britanija napačno računala smrtne žrtve bolezni covid-19

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin