Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Petek,
30. 5. 2014,
12.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

mafija vojna

Petek, 30. 5. 2014, 12.42

8 let

Vojno srbskih in italijanskih mafijcev sprožile mesene strasti

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zgodba spominja na tisto o lepi Heleni, ki je sprožila vojno med Grki in Trojanci. V vlogi Helene je žena mafijca, v vlogi Grkov srbski mafijci, v vlogi Trojancev pa italijanski mafijci.

"Ubil bom Tommasa, sesekal ga bom na koščke in vrgel svinjam. Vzemi otroka, pojdi na morje, jaz pa bom končal to vojno, čeprav je moj človek bil z njegovo ženo," je 38-letni Bojan Đukić sporočil svoji ženi po telefonu. Pogovoru je prisluškovala policija v Milanu, ki je po obračunu dveh tolp pred otroškim vrtcem v Milanu preprečila nadaljnje prelivanje krvi s spektakularno aretacijo sedmerice.

Streljal pred otroki Italijanska policija je več mesecev pripravljala aretacijo članov dveh mafijskih klanov, italijanskega in srbskega, ki so se več let spopadali na ulicah Milana. Sprva so domnevali, da se spopadajo zaradi nadzora nad trgom za droge, kmalu pa so ugotovili, da je razlog drugje.

Niz napadov se je začel, ko je šef italijanske mafije, 30-letni Tommaso Diaco, povezan z zloglasno tolpo 'Ndrangheta, ugotovil, da je njegova žena Adrijana v ljubezenski zvezi s 23-letnim Umbertom Manninom, članom srbsko-črnogorske mafije. Ko je odkril afero, je Diaco Đukića in njegovega sodelavca, 22-letnega Dejana Džolića, poklical na sestanek, na katerem naj bi razčistili zadeve.

Dogovorili so se, da se bodo 22. aprila srečali v parku pred vrtcem, saj so bili srbski mafijci prepričani, da Italijani niso toliko nori, da bi streljali pred otroki. Takoj, ko sta Đukić in Džolić izstopila iz svojega avtomobila, je Diacov sodelavec, 47-letni Ivan Baffuno z vzdevkom Palček, začel streljati na njiju. Velika sreča je bila, da nobeden od izstrelkov ni zadel katerega od otrok, ki so se igrali v bližini.

Đukić preživel streljanje Zatem so do zob oboroženi srbski mafijci začeli iskati Palčka, a Baffuno in Tommaso sta se vdrla v zemljo. "Takoj ko ju zagledaš, bum, bum, bum," je v enem od telefonskih pogovorov, ki so jih na ušesa vlekli policisti, Đukić naročil Džoliću. "Če se mi kaj zgodi, ne povejte mojemu sinu, da sem umrl," je dodal. Srbi so Italijana našli štiri dni pozneje, a tudi tokrat je bil Italijan hitrejši in je v Đukića izstrelil pet nabojev. Srb je imel srečo in je preživel.

Orožje, droga in prostitucija Preiskovalni sodnik Andrea Ghineti je podpisal sedem nalogov za aretacijo. Za rešetkami sta pristala tako rogonosec Tommaso kot domnevni ljubimec njegove žene Mannino. Med aretacijo je policija zaplenila več kosov orožja in ogromno streliva. Balkanskim mafijcem očitajo izsiljevanje, poskus umora ter trgovino z drogo in orožjem, ki sta prihajala z Balkana, piše časopis Corriere della Sera. Črnogorski mediji poročajo, da se srbska in italijanska mafija ukvarjata predvsem z orožjem in drogo, pa tudi s prostitucijo.

Ne spreglejte