SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Video: Severna Koreja objavila posnetek Obame v plamenih

1

termometer

Na eni izmed severnokorejskih spletnih strani se je pojavil videoposnetek, ki prikazuje predsednika ZDA in ameriške vojake v plamenih, kar so posledice jedrskega napada.

Na severnokorejski spletni strani Uriminzokkiri, ta sicer skrbi za objavo novic in propagande severnokorejske vlade, so objavili kočljiv videoposnetek, ki prikazuje ameriške vojake in predsednika ZDA Baracka Obama v plamenu jedrske eksplozije, je poročala spletna stran The Japan Daily Press.

Jedrski poskus kot odgovor na sovražnost ZDA Na videoposnetku je sicer v korejščini obrazloženo, da so morali zaradi sovražnega odnosa z ZDA izvesti jedrski napad. Eden od napisov se glasi: "Severnokorejski jedrski poskus je usmerjen v ameriške zavojevalce, ki so jedrska ovira za zaščito naše suverenosti." Eden od drugih podnapisov pa pravi, da so jih ZDA vodile v ta poskus.

Videoposnetek se konča z detonacijo jedrske bombe v podzemnem bunkerju. Sklepno sporočilo pa pravi: "Ves svet gleda, ZDA morajo odgovoriti."

Podoben videoposnetek že pred dvema tednoma To pa ni prvič, ko je omenjena spletna stran objavila takšen propagandni videoposnetek, eden od prejšnjih, ki ga je objavila pred dvema tednoma, je prikazoval jedrski napad na New York.

Severna Koreja je pred malo več kot tednom dni izvedla tretji jedrski poskus, ki ga je mednarodna skupnost ostro obsodila. Poskus je obsodila tudi Kitajska, ki sicer velja za edino zaveznico Severne Koreje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin