SiolNET. Novice Svet
2,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Velika Britanija: napol nag obvisel na industrijskem dimniku #video

2,78

termometer

V Veliki Britaniji je moški obvisel na 82 metrov visokem dimniku nekdanje tovarne za predelavo bombaža Deixon. Z njega je visel z glavo navzdol, lestve se je oklepal samo z eno nogo. V takem položaju je bil več kot 14 ur, kolikor je trajalo reševanje gasilcev, policije in reševalcev. Najprej so ga poskušali rešiti s helikopterjem, nato pa jim ga je uspelo na tla spraviti z dvigalom oziroma žerjavom.

Trupla v Essexu Novice Na Otoku v povezavi s smrtjo 39 ljudi v tovornjaku aretirali še tri ljudi

Kljub uspešno končani akciji je moški na kraju dogodka umrl. Kako se je znašel na vrhu dimnika, ni jasno. Domačini pravijo, da je bilo pred prihodom policistov z dimnika mogoče slišati krike. 

Reševanje je trajalo 14 ur

Moški je obvisel brez majice in z eno nogo, zataknjeno v dimnik. Dežurne službe so o dogodku obvestili okoli pol treh ponoči. "V policijski karieri to ni nekaj, na kar bi te pripravljali, nekaj, za kar bi treniral," je dejal eden izmed sodelujočih policistov.

Do moškega so se hoteli povzpeti po lestvi, a je bila uničena. Nato so ga poskušali rešiti s pomočjo helikopterja, a so tak način hitro opustili, saj jih je skrbelo, da bi se premaknil in padel. Na koncu so ga rešili s pomočjo hidravličnega žerjava, ki so ga samo za ta namen pripeljali iz Škotske. "Šlo je za zelo nevarno akcijo za vse udeležence in reševalce, ki je trajala nekaj časa," je pojasnil tamkajšnji policist.

Reševanje je trajalo celih 14 ur in bilo za moškega usodno. Čeprav jim ga je uspelo spraviti na tla, je bilo zanj že prepozno. "Reševalci so moškega v petdesetih letih iz mesta Carlisle na kraju nesreče razglasili za mrtvega ob 16.46," so potrdili tamkajšnji organi. 

Policija nadaljuje preiskavo, zakaj in kako se je moški znašel na dimniku.

Trupla v Essexu Novice V prikolici tovornjaka odkrili 39 trupel #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin