Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 11. 2020,
7.41

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

3

Natisni članek

epidemija Koronavirus ZDA

Četrtek, 26. 11. 2020, 7.41

3 leta, 5 mesecev

V Rusiji in Ukrajini rekordno število okužb z novim koronavirusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

3

Rusija | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Rusiji so v zadnjem dnevu potrdili skoraj 25.500 novih okužb z novim koronavirusom in 524 smrti zaradi covid-19, kar je drugi rekord v zadnjem tednu dni. Tudi v Ukrajini so v zadnjih 24 urah potrdili največ novih okužb od začetka pandemije, in sicer več kot 15.300.

11:41

V ZDA porast smrtnih primerov

11:30

V Izraelu čez tisoč okužb

07:46

Razmere v Južni Koreji

  • 14:28

    Na Madžarskem 115 mrtvih

    Na Madžarskem so v minulem dnevu zabeležili 115 novih smrti zaradi covida-19 in 6360 novih primerov okužbe. Skupaj so doslej v vzhodni slovenski sosedi od začetka pandemije v marcu zabeležili 192.047 primerov okužbe. Covid-19 je na Madžarskem zahteval življenja 4.229 ljudi. V državi imajo trenutno 138.200 aktivnih primerov. V bolnišnicah je 7537 bolnikov s covidom-19, od tega 640 na ventilatorjih.

    Madžarska je do 1. februarja prihodnje leto podaljšala zaprtje meje zaradi pandemije. Strožji režim na meji bi se iztekel 1. decembra, a so ga podaljšali za dva meseca, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Madžarska je 1. septembra zaprla meje za tuje državljane z nekaterimi izjemami, za vse Madžare, ki se vračajo iz tujine, pa pri vstopu v državo uvedla obvezno karanteno.

  • 11:41

    V ZDA porast smrtnih primerov

    Joe Biden je ponovil, da bo boj proti pandemiji covid-19 njegova prva prioriteta, ko bo januarja prevzel predsedniški mandat. "Verjamem, da si vedno zaslužite resnico od svojega predsednika. Upočasniti moramo ta virus. To dolgujemo zdravnikom in medicinskim sestram ter vsem delavcem v prvih vrstah," je dejal Biden. Američane je pozval, naj nosijo maske in se izogibajo velikih prazničnih zborovanj.

    "Vem, da zmoremo in da bomo premagali ta virus. Življenje se bo vrnilo v običajne tirnice. Obljubim vam. To se bo zgodilo. To ne bo trajalo večno," je dejal. Hkrati je posvaril Američane, da jih pred tem čaka dolga in težka zima. Čeprav število okužb z novim koronavirusom in smrti po državi narašča, se je več milijonov Američanov pred današnjim zahvalnim dnem podalo na pot k svojim družinam. Predsednik ZDA Donald Trump bo z ženo Melanio in družino praznoval zahvalni dan v Beli hiši. Biden in novoizvoljena podpredsednica ZDA Kamala Harris bosta prav tako praznovala v krogu družine.

    V ZDA so v sredo v zadnjih 24 urah potrdili 2.439 smrti zaradi covid-19, kar je največ v zadnjih šestih mesecih. Skupno je covid-19 v ZDA do zdaj zahteval 262.222 smrti. V ZDA so v sredo potrdili tudi skoraj 200 tisoč novih okužb z novim koronavirusom, kažejo podatki Univerze Johnsa Hopkinsa. Skupno do zdaj 12.772.653 okužb, piše STA.

    ZDA so v sredo sporočile, da so v zadnjih 24 urah potrdile več kot 2.400 smrti zaradi covid-19, kar je največ v zadnjih šestih mesecih. Novoizvoljeni predsednik ZDA Joe Biden je v nagovoru Američanov pred današnjim zahvalnim dnem sodržavljane pozval, naj poskrbijo za varnost sebe in svojih bližnjih, ko se bodo udeleževali prazničnih pojedin, piše STA.

  • 11:30

    V Izraelu čez tisoč okužb

    V Izraelu so danes prvič po več kot štirih tednih znova potrdili več kot tisoč okužb z novim koronavirusom. V preteklih 24 urah so potrdili 1.069 novih okužb. Nazadnje so več kot tisoč okužb z novim koronavirusom v Izraelu potrdili 21. oktobra, ko so jih potrdili 1.172. Po podatkih Worldometra so do zdaj v Izraelu potrdili 332.317 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 2.826 covidnih bolnikov.

  • 07:46

    Razmere v Južni Koreji

    V Južni Koreji so v zadnjih 24 urah potrdili 583 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu po marcu. Zaradi naraščanja števila novih okužb se krepijo bojazni pred tretjim valom pandemije covid-19.

    V zadnjih tednih so v Južni Koreji potrdili od 100 do 300 novih okužb dnevno. Žarišča novih okužb so večinoma pisarne, šole, telovadnice in zasebna druženja na širšem območju prestolnice Seul, je sporočila južnokorejska agencija za nadzor in preprečevanje bolezni. O novih okužbah poročajo tudi iz vojske, med drugim naj bi se okužilo tudi več deset novincev, zaradi česar je obrambno ministrstvo tarča pozivov, naj okrepi ukrepe za zajezitev širjenja okužb.

    "Zdaj so razmere takšne, da lahko virus izbruhne kjerkoli," je dejal minister za zdravje Park Neung Hoo. Vlada je v prizadevanjih za zajezitev pandemije ta teden poostrila ukrepe v Seulu in okoliških regijah. Med drugim so zaprli nočne klube in bare, število udeležencev porok in pogrebov pa so omejili na sto. V kavarnah je mogoč le osebni prevzem, restavracije se morajo zapreti najkasneje ob 21. uri, kasneje pa je dovoljena le še dostava hrane. V Južni Koreji so do zdaj potrdili več kot 32 tisoč okužb z novim koronavirusom, piše STA.

Joe Biden in John Kerry
Novice Je Biden s to potezo nakazal možnost velikega preobrata?

Kot je danes na Facebooku še sporočil ukrajinski minister za zdravje Maksim Stepanov, je med novookuženimi 659 otrok in 606 zdravstvenih delavcev. Skupno so v Ukrajini do zdaj potrdili več kot 677 tisoč primerov okužbe z novim koronavirusom, zaradi bolezni covid-19 pa je umrlo več kot 11.700 ljudi, piše STA.

V Rusiji so medtem do zdaj potrdili skoraj 2.188.000 okužb z novim koronavirusom, s čimer se ta država uvršča na peto mesto na svetu. Za covid-19 je umrlo skupaj več kot 38 tisoč ljudi. V zadnjem dnevu so največ novih okužb potrdili v Moskvi, 6.075. Drugi val pandemije je sicer huje prizadel revnejše ruske regije.

V Rusiji več kot milijon aktivnih primerov okužbe

Ruski minister za zdravje Mihail Muraško je danes sporočil, da je trenutno v Rusiji več kot milijon aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Od tega se več kot 200 tisoč bolnikov s covid-19 zdravi v bolnišnicah, več kot 780 tisoč pa jih bolezen preboleva doma, poroča Tass.

Čeprav število okužb in smrti v zadnjem času znova narašča, se ruske oblasti niso odločile za ustavitev javnega življenja tako kot spomladi. V številnih ruskih regijah priporočajo uporabo zaščitnih mask ali omejujejo število ljudi v pisarnah. Moskovski župan Sergej Sobjanin je danes sporočil, da so prepoved odhoda od doma za starejše od 65 let in kronične bolnike podaljšali do 15. januarja, podjetjem pa so priporočili, naj vsaj 30 odstotkov njihovih zaposlenih dela od doma.

Sobjanin je še napovedal, da bodo Moskovčani silvestrovo letos lahko praznovali le v družinskem krogu. Moskva upa, da bodo pandemijo spravili pod nadzor s cepivi ruske proizvodnje. Do zdaj je Rusija registrirala dve cepivi, Sputnik V in EpiVacCorona, še navaja STA.

hladilni tovornjaki
Novice Mrtve tudi več mesecev pozneje še vedno hranijo v tovornjakih
Ne spreglejte