SiolNET. Novice Svet
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Zambiji aretirali štiri hrvaške pare, med njimi tudi kitarista znane skupine

10

termometer

Skupina Hladno pivo | Zambijska policija je med drugim aretirala tudi kitarista hrvaške rock skupine Hladno pivo. | Foto: Mediaspeed
Zambijska policija je med drugim aretirala tudi kitarista hrvaške rock skupine Hladno pivo. Foto: Mediaspeed

Zambijska policija je sedmega decembra zaradi suma trgovine z ljudmi aretirala štiri pare iz Hrvaške, potem ko so nameravali posvojiti otroke iz Konga, poroča hrvaški portal Jutarnji list. Med aretiranimi je tudi kitarist hrvaške rock skupine Hladno pivo.

Kot so za Jutarnji list potrdili na hrvaškem ministrstvu za zunanje in evropske zadeve, so osumljeni v priporu že 16 dni.

Prijatelje znanega kitarista je novica šokirala

Policija je aretirala 44-letnega D. M. in njegovo 45-letno ženo N. M., kitarista hrvaške rock skupine Hladno pivo Z. S. in njegovo ženo, uslužbenko ustavnega sodišča A. I. M., zagrebškega veterinarja L. P. z ženo ter znanega borca za človekove pravice N. K. in njegovo ženo.

Prijatelji aretiranega kitarista so za omenjeni portal neuradno povedali, da sta z ženo nameravala posvojiti otroke iz Afrike, ponje sta šla pred nekaj tedni. Novica, da so jih aretirali, jih je šokirala.

En otrok je star eno leto in tri mesece, ostali trije pa tri leta

Zambijski mediji poročajo, da je policijski poveljnik province Copperbelt Peacewella Mweembuja povedal, da so uradniki za imigracijo na letališču Simon Mwansa Kapwepwe aretirali štiri pare hrvaškega porekla in da so dokumenti o posvojitvi, ki so jih izdale kongovske oblasti, videti ponarejeni. V sodelovanju s kolegi iz Konga zato preverjajo verodostojnost dokumentacije o posvojitvah. En otrok je star eno leto in tri mesece, ostali trije pa tri leta.

Policija je v začetku decembra prejela namig, da so trije belci s štirimi otroki kongovskega porekla rezervirali sobe v gostišču v Kansenshiju v Ndoli. Imigracijski uradniki so s pomočjo policije sledili osumljencem in jih dan zatem, 7. decembra, ob 12. uri aretirali na letališču. Osumljence so ločeno pridržali na policijskih postajah Chifubu, Kansenshi, Central in Masala, otroke pa so predali socialnovarstvenim zavodom.

"Prehodna preiskave kaže, da dokumenti glede posvojitve štirih otrok, ki naj bi jih izdali kongovski organi, niso verodostojni. Preiskava še poteka," je zambijskim medijem povedal policijski poveljnik Mweemba. 

V Zambiji zaprte Hrvate je že dvakrat obiskala uslužbenka konzularnega urada veleposlaništva v Pretorii. Kot še poroča Jutarnji list, jim je hrvaško veleposlaništvo ves čas na voljo in jim zagotavlja vso nujno konzularno pomoč, hrvaški uradnik je govoril tudi z zambijskimi oblastmi. 

Trendi Videospot skupine Hladno pivo za nekoliko zabaven vstop v EU Trendi Hladno pivo z novo skladbo Na ovim prostorima Trendi Hladno pivo predstavljajo svoj glamur

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin