SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Venezueli ugibanja zaradi Chavezovega zdravljenja na Kubi

2

termometer

V Venezueli se širijo ugibanja glede zdravstvenega stanja predsednika Huga Chaveza, potem, ko so ga operirali zaradi medeničnega abscesa.

Chavezovi sodelavci sicer vztrajajo, da predsednik dobro okreva, a ker za zdaj ostaja na Kubi, kjer so ga operirali in se ne pojavlja v javnosti, mnogi v to vse bolj dvomijo.

"Chavez dobro okreva"

Venezuelska vlada trdi, da Chavez po operaciji v bolnišnici v Havani 10. junija dobro okreva. Njegov brat je za državne medije napovedal, da bi se naj predsednik v domovino vrnil v približno dveh tednih. A ker vlada podrobnosti o Chavezovih zdravstvenih težavah ne želi razkriti, se v državi vse bolj širijo ugibanja.

Po trditvah nekaterih naj bi bil predsednik v resnici hudo bolan - na Kubi naj bi bil namreč operiran zaradi raka na prostati. Po drugi strani nekateri ugibajo, da je bil Chavez le na plastični operaciji ali pa da skuša pred volitvami prihodnje leto s svojo boleznijo vzbuditi simpatije med volivci.

"Kritično in zapleteno stanje"

Časnik El Nuevo Herald, ki izhaja v ameriškem Miamiju v španskem jeziku, je medtem ob sklicevanju na neimenovane ameriške obveščevalne vire v soboto pisal, da naj bi bilo Chavezovo zdravstveno stanje "kritično" in "zapleteno", a za zdaj stabilno.

Kot dodaja, naj bi Chavezova hčerka Rosines in njegova mati Marisabel Rodriguez nedavno na vladnem letalu v naglici odpotovali na Kubo. Ugibanj o raku na prostati ameriški obveščevalci za časnik sicer niso želeli komentirati.

"Sovražniki, nehajte sanjati"

Venezuelski podpredsednik Elias Jaua je sicer za novinarje to že zanikal, minister za informiranje Andres Izarra pa je na Twitterju znova zatrdil, da Chavez po operaciji dobro okreva. Vidni venezuelski diplomat Temir Porras je prav tako na Twitterju Chavezovim sovražnikom sporočil, naj "nehajo sanjati", njegovim prijateljem pa, naj ne bodo živčni.

Preko Twitterja se je sodržavljanom v petek oglasil tudi sam Chavez, ki pa ob tem ni izrecno omenjal ugibanj glede svojega zdravljenja. Vendarle pa za venezuelskega predsednika - sicer znanega po vsakodnevnih nastopih v javnosti in dolgih govorih - zelo neobičajna tišina vse bolj podpihuje različne govorice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin