SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Titovem sefu našli skrivnostni ključ neznanega sefa

1

termometer

 | Foto:
Na seznamu stvari v sefu nekdanjega jugoslovanskega predsednika je med drugim več kosov moškega in ženskega nakita, velika zbirka kovancev pa tudi skrivnostni ključ.

V sefu Josipa Broza Tita v Narodni banki Srbije, tja pa so jih po Titovi smrti prenesli iz njegove rezidence, so poleg drugih stvari našli tudi ključ nekega drugega nepoznanega sefa, pišejo Srbske Novosti. Ni znano, ali gre za sef Josipa Broza ali dinastije Karađorđević, niti ali se sef nahaja v Srbiji ali v Švici. Predvidevajo sicer, da naj bi bil skrivnostni sef ravno v Švici.

Titovi si ne bodo lastili tujih stvari Na seznamu stvari iz sefa se nahaja večja količina moškega in ženskega nakita, velika kolekcija kovancev, za katere menijo, da so pripadali knezu Pavlu Karađorđeviću, ročne in žepne ure z monogramom Josipa Broza Tita, rumeni prah, za katerega verjamejo, da je zlati, ter rumene, verjetno zlate palice.

Spomnimo, da so predmeti v sefu nekdanjega jugoslovanskega predsednika vzbudili veliko pozornosti v javnosti, predvsem dinastije Karađorđević, katere člani so zatrjevali, da del predmetov iz sefa pripada njim. Goran Petronijević, odvetnik Titovega vnuka Joška Broza, je dejal, da si Titova družina ne bo prisvojila tujih predmetov, če bo dokazano, da pripadajo nekomu drugemu, v tem primeru družini Karađorđević.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin