V Poreču sredi noči na morju reševali Slovence

Hrvaška obalna straža je imela polne roke dela z iskanjem posameznikov, ki so ponoči odšli na morje. Med njimi so bili štirje Slovenci.

Štirje Slovenci so sredi noči izpluli iz Poreča s pedalinom.

Štirje Slovenci so sredi noči izpluli iz Poreča s pedalinom. Foto: Thinkstock

Slovenski turisti so iz enega izmed mestnih kampov v Poreču ob pol štirih zjutraj izpluli s pedalini, nato pa se prevrnili. Potem ko se je pedalin prevrnil, sta dva Slovenca priplavala na obalo in poslala klic na pomoč. Reševalna akcija za preostalima Slovencema se je uspešno končala ob 5.50, ko sta tudi onadva brez pomoči nepoškodovano priplavala na obalo.

S pedalinom sta se na morje okoli pol dveh zjutraj odpravila tudi dva človeka iz Makarske. Tamkajšnja luška kapitanija ju je našla nekaj pred tretjo uro okoli 0,8 morske milje od Makarske in ju prepeljala nazaj na kopno.

Okoli ene ure ponoči pa so iskalno-reševalno akcijo sprožili v Istri, kjer se je izgubila sled za 57-letnim hrvaškim državljanom, ki so ga nazadnje videli v nedeljo okoli 18.30, ko je plaval iz Zambratije pri Umagu proti Savudriji, pišejo hrvaški mediji.

 

Sorodne vsebine

Komentarji

3
  • amarita / 17.07.2017. ob 13:53

    cic non xe per barca... prevod cic ni za barko!!!

  • falco1 / 19.07.2017. ob 10:35

    Brane ne se zaje... po arbitraži je Erjavec reku, da smo pomorski narod sam, če se ga nažremo ne znamo pedalinov upravljati.Drugač jim naj pa kar kapetanija račun izda.

  • brane134 / 17.07.2017. ob 15:34

    ob po štirih izpluli z pedalom? Torej, ne samo, da Janezki niso neki moreplovci ampak so se ga nasuli kot je treba potem pa pograbili prvo stvar ki plava in šli na potep......to bo še bolela glava!

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano