Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2024,
21.09

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

Natisni članek

Ukrajina Rusija terorizem Pariz

Sreda, 5. 6. 2024, 21.09

2 tedna, 1 dan

V Parizu po eksploziji aretirali moškega z ruskim in ukrajinskim državljanstvom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57
Pariz, Policija, Francija, Eifflov stolp | Preiskovalci sumijo, da je 26-letnik iz Donbasa ruski vohun, ki je načrtoval napad na francosko vojaško opremo, namenjeno Ukrajini. | Foto Guliverimage

Preiskovalci sumijo, da je 26-letnik iz Donbasa ruski vohun, ki je načrtoval napad na francosko vojaško opremo, namenjeno Ukrajini.

Foto: Guliverimage

V Franciji so uvedli preiskavo proti moškemu z državljanstvom Rusije in Ukrajine, ki je bil v ponedeljek v hotelu na obrobju Pariza hudo poškodovan v eksploziji doma izdelane bombe. Policija je na kraju eksplozije našla material za izdelavo eksplozivnih naprav, moškega pa so aretirali, je nocoj sporočilo protiteroristično tožilstvo v Parizu.

Vovčansk
Novice Grozljiv posnetek iz mesta, velikega kot Ptuj: Vse je uničeno #video

Protiteroristično tožilstvo je po poročanju tujih tiskovnih agencij začelo preiskavo o sodelovanju v teroristični kriminalni združbi z namenom pripravljanja napadov in posedovanju eksplozivnih naprav.

Po poročanju francoskega časnika Le Journal du Dimanche, ki se sklicuje na varnostne kroge, preiskovalci sumijo, da je 26-letnik iz Donbasa ruski vohun, ki je načrtoval napad na francosko vojaško opremo, namenjeno Ukrajini. Domnevajo tudi, da je deloval sam. V njegovi hotelski sobi v Roissyju odkrili amonijev nitrat, poceni eksploziv, ki ga pogosto uporabljajo teroristi.

Ukrajina
Novice Ukrajinci: Zahodno orožje že deluje. Lepo je zagorelo.

Časnik Le Parisien piše, da naj bi moški policiji povedal, da je želel sam izdelati baterije za mobilne telefone, ko je prišlo do eksplozije.

Iz Francije so v času priprav na letošnje poletne olimpijske igre v Parizu večkrat poročali o primerih domnevnega ruskega vpliva in poskusov destabilizacije.

Ne spreglejte