SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V nesreči vlaka s strupenimi kemikalijami 49 poškodovanih

1

termometer

Po zadnjih podatkih je bilo v železniški nesreči v Belgiji poškodovanih 49 ljudi, en človek pa je umrl. Tri osebe so bile po dogodku v kritičnem stanju, vendar nihče ni več v smrtni nevarnosti.

Po zadnjih ugotovitvah je do nesreče prišlo, ko je šest vagonov oziroma cistern od skupaj 13 v vlakovni kompoziciji iztirilo, nato pa so trije, v katerih je bila strupena kemikalija akrilnitril, eksplodirali.

Zakaj je prišlo do iztirjenja, še ni znano, je povedal predstavnik krajevnih oblasti v Vzhodni Flandriji. Približno 500 okoliških prebivalcev kraja Wetteren vzhodno od Genta so morali zaradi nevarnih plinov evakuirati.

Cisterne gorele 16 ur Vseh 49 poškodovanih, ki so tožili zaradi slabega počutja in težav z dihanjem, je moralo v bolnišnico. Za zdaj še ni potrjeno, ali je bil 64-letni moški, ki je umrl v nesreči, žrtev strupenih plinov.

Gasilci požara niso gasili, ampak so pustili, da cisterne pogorijo do konca, kar je trajalo 16 ur. Šele nato so začeli hladiti razbeljeno kovino.

Prizadeti del železniške proge bo verjetno zaprt še ves teden, evakuirani prebivalci pa se bodo lahko danes popoldne vrnili na domove.

Onesnažene tudi vode Medtem z območja poročajo tudi o onesnaženju vode. Tamkajšnja čistilna naprava je bila namreč preobremenjena zaradi velike količine pene in vode, ki sta ob gašenju iztekli v kanalizacijo, in del vode je iztekel v reko Schede. Bojijo se, da bi zaradi tega lahko prišlo do pogina rib.

Vodo iz čistilne naprave so sicer kasneje izčrpali in jo odpeljali z ladjo, prebivalce pa so pozvali, naj ne pijejo vode iz svojih vodnjakov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin