Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 9. 2022,
8.27

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Natisni članek

dež veter Južna Koreja tajfun

Torek, 6. 9. 2022, 8.27

1 leto, 7 mesecev

V Južni Koreji evakuacije zaradi silovitega tajfuna, grozi tudi Japonski #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

1

Južno Korejo je danes zjutraj dosegel silovit tajfun, eden najmočnejših v zadnjem desetletju, zaradi katerega so evakuirali več tisoč ljudi. Enega človeka pogrešajo, poročil o večji škodi pa ni. Številna gospodinjstva so ostala brez elektrike. Težave neurje že povzroča tudi na Japonskem, poročajo tuje tiskovne agencije.

Tajfun Hinnamnor je ponoči dosegel kopno v bližini pristaniškega mesta Busan, ki so ga prizadeli visoki valovi in močno deževje. Po približno dveh urah je neurje, ki je s sabo prineslo sunke vetra s hitrostjo več kot 140 kilometrov na uro, prečkalo mesto Ulsan in se vrnilo nad morje.

Prav v Ulsanu pogrešajo 25-letnega moškega, ki je zgodaj zjutraj padel v narasel potok.

Na jugu države so oblasti v treh provincah zaradi nevarnosti poplav in plazov evakuirale več kot 3.400 ljudi, še 15 tisoč ljudem pa so svetovali, naj zapustijo domove. Na območju je poleg tega brez elektrike ostalo približno 20 tisoč domov. Na fotografiji Ulsan.  | Foto: Reuters Na jugu države so oblasti v treh provincah zaradi nevarnosti poplav in plazov evakuirale več kot 3.400 ljudi, še 15 tisoč ljudem pa so svetovali, naj zapustijo domove. Na območju je poleg tega brez elektrike ostalo približno 20 tisoč domov. Na fotografiji Ulsan. Foto: Reuters

Zaprli šole, odpovedali polete

Oblasti so preventivno zaprle 600 šol, letalske družbe pa odpovedale okrog 250 notranjih poletov. Danes se sicer tudi letalski promet vrača v ustavljene tirnice, saj se je tajfun pomaknil proti Japonski.

Fotogalerija
1 / 5

Tudi od tam že poročajo o prvih posledicah neurja. Na jugozahodu države je brez elektrike ostalo več kot 35 tisoč gospodinjstev. Tajfun se s sunki vetra, ki dosegajo do 180 kilometrov na uro, pomika proti severovzhodu, najhujše deževje pa se državi obeta danes.

Pristojni so zaradi vetra in dežja že ustavili nekatere vlake, odpovedanih je tudi najmanj 120 poletov, poročanje nacionalne radiotelevizije NHK povzema francoska tiskovna agencija AFP. | Foto: Reuters Pristojni so zaradi vetra in dežja že ustavili nekatere vlake, odpovedanih je tudi najmanj 120 poletov, poročanje nacionalne radiotelevizije NHK povzema francoska tiskovna agencija AFP. Foto: Reuters

Ne spreglejte