SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Jemnu ugrabljeni Italijan spet na prostosti

4

termometer

Italijanske oblasti so potrdile, da so Allesandra Spadotto ugrabitelji osvobodili. Ti so z njim ravnali dobro, Spaddotta pa se bo v kratkem vrnil v Italijo.

Italijanski zunanji minister Giulio Terzi je povedal: "Z njim sem se pogovarjal in pravi, da je dobro in da na našem veleposlaništvu v Sani čaka na vrnitev v domovino." Do Spadottove ugrabitve je prišlo 30. julija, ko je na ministrstvo za notranje zadeve v Jemnu vkorakalo približno 100 oboroženih moških in od vlade zahtevalo, naj jih vključijo v policijske vrste. Pripadniki plemena, ki je vdrlo v ministrstvo, so se sklicevali na dogovor, sprejet v času lanskih protestov proti nekdanjemu predsedniku Jemna, ko jim je bilo s strani ministrstva obljubljeno, da bodo dobili mesto v policiji.

K izpustitvi pozvali tudi jemenski olimpijciItalijana, ki je bil zaposlen kot varnostnik na ministrstvu, je oborožena skupina pridržala kot talca, vendar je ta že 48 ur po ugrabitvi domačim poslal telefonsko sporočilo, v katerem je zapisal, naj jih ne skrbi in da z njim dobro ravnajo. Pripadniki klana so tako hitro sporočili, da z Italijo nimajo nikakršnega spora in da z ugrabitvijo Spadotta hočejo izvajati predvsem pritisk na jemensko vlado. Obenem je iz Londona ugrabitelje k izpustitvi pozvala tudi jemenska olimpijska reprezentanca in poudarila, da tega dejanja ne podpira nihče in da ni v skladu z njihovo tradicijo. Vse skupaj se je za Spadotta, ki bo v nekaj urah prispel v Italijo, tako srečno končalo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin