Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 1. 2023,
10.47

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,48

6

Natisni članek

mafija policija Italija

Četrtek, 26. 1. 2023, 10.47

1 leto, 5 mesecev

V Italiji v operaciji proti mafiji aretirali več kot 50 ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,48

6

Italijanska policija | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

V Italiji so danes v okviru obsežne operacije proti mafijski združbi 'Ndrangheta aretirali 56 ljudi. Osumljeni so preprodaje mamil, izsiljevanja, nasilja, korupcije in nezakonitega posedovanja orožja. Policija je v okviru operacije zasegla premoženje v vrednosti 250 milijonov evrov, poročajo italijanski mediji.

Osumljenci so pridobili veliko premoženje, v okviru preiskave pa so med drugim zasegli delnice podjetij, bančne račune in nepremičnine v vrednosti 250 milijonov evrov, so povedali preiskovalci. Člani klanov znotraj 'Ndranghete naj bi izsiljevali številne podjetnike v več deželah južne Italije, med drugim tudi v Kalabriji, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

mafija boter
Novice Letni prihodki italijanske mafije naj bi znašali vsaj 40 milijard evrov

'Ndrangheta velja za eno od najnevarnejših, najbogatejših in najmočnejših mafijskih združb v Italiji. Obvladovala naj bi velik del svetovne trgovine s kokainom. V zadnjih treh desetletjih se je organizacija vse bolj širila v severno Italijo, kjer med drugim uporablja podjetja za pranje denarja.

V Lombardiji aretiranih 49 oseb

Italijanski preiskovalci zadnje čase beležijo uspehe v boju proti mafiji. Policija je pred časom v severnoitalijanski deželi Lombardiji aretirala 49 ljudi zaradi suma, da so člani 'Ndranghete. Med drugim so bili obtoženi trgovanja z mamili, izsiljevanja in posedovanja orožja.

Matteo Messina Denaro
Novice Po 30 letih v Italiji aretirali najbolj iskanega mafijskega šefa #video

Prejšnji teden so v Palermu po 30 letih na begu aretirali najbolj iskanega mafijskega šefa v Italiji Mattea Messino Denara, ki je veljal za vodjo Cosa Nostre na Siciliji.

Ne spreglejte