Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 2. 2022,
10.42

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

maska Koronavirus Italija

Petek, 11. 2. 2022, 10.42

2 leti, 2 meseca

V Italiji maske na prostem niso več obvezne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Koronavirus. Corona. Maska. PCT. Covid-19. | Zaščitne maske si bo treba še vedno nadeti, če se bo zbrala večja skupina ljudi. | Foto Guliverimage

Zaščitne maske si bo treba še vedno nadeti, če se bo zbrala večja skupina ljudi.

Foto: Guliverimage

V Italiji v okviru sproščanja protikoronskih ukrepov od danes niso več obvezne zaščitne maske na prostem. Še naprej pa maske ostajajo obvezne v notranjih prostorih in javnem prevozu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kljub odločitvi, ki jo je vlada v Rimu sprejela v torek, pa si bo treba v sosednji državi zakriti usta in nos v večji množici, ki se bo zbrala na prostem. Kot je namreč v torek sporočil italijanski minister za zdravje Roberto Speranza, bo treba imeti zaščitne maske pri sebi in si jih nadeti, ko se bo zbrala večja skupina ljudi.

Državljani članic EU za vstop v Italijo potrebujejo negativen test na okužbo z novim koronavirusom ali potrdilo o cepljenju oziroma o prebolelosti. Vendar pa pravilo PC velja na številnih priljubljenih turističnih lokacijah, kot so muzeji, pa tudi v restavracijah in javnem prevozu.

Odpirajo se tudi diskoteke

Z današnjim dnem se v Italiji odpirajo tudi diskoteke, za vstop pa velja dokazilo o cepljenju proti covid-19 ali prebolelosti. Plesni klubi so bili lani zaradi pandemije dalj časa zaprti in so se medtem lahko odprli, vendar je bilo dovoljeno manjše število obiskovalcev. Delo pa bodo nadaljevali le tisti, ki so preživeli, je za tiskovno agencijo Ansa v četrtek povedal Maurizio Pasca, predsednik poslovnega združenja Silb, ki zastopa tudi lastnike diskotek.

V državi s skoraj 60 milijoni prebivalcev še naprej veljajo izredne razmere, in sicer vsaj do 31. marca. Za zdaj še ni jasno, ali jih bo vlada v Rimu podaljšala, še poroča dpa.

Rim maske
Novice V Italiji bodo sprostili pogoje za vstop v državo
Italija
Novice V Italiji maske na prostem še do 10. februarja
Ne spreglejte