SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Italiji kaos, policija posredovala proti migrantom

3

termometer

Italijanska policija je v soboto posredovala proti približno 200 migrantom, ki so protestirali na mejnem prehodu s Francijo, potem ko jih francoska policija ni spustila v državo.

Razmere ne le ob meji, ampak tudi drugod po Italiji postajajo vse bolj kaotične, potem ko je Francija poostrila mejni nadzor, da bi migrantom preprečila pot naprej v Evropo.

"Ne gremo nazaj, hočemo čez" Kakih 200 migrantov se je zato v soboto s plakati "Ne gremo nazaj, hočemo čez" protestno posedlo ob mejnem prehodu. Posredovali so italijanski policisti v opremi, sicer namenjeni boju z izgredniki, in jih pregnali nazaj v bližnjo Ventimiglio, ki je od meje oddaljena pet kilometrov. Skupina kakih 50 moških se nikakor ni želela umakniti in je policistom pobegnila ter se skrila.

Neustrezne higienske razmere in zdravstveno tveganje Italijanske oblasti so med drugim tudi zaprle prostor za migrante pri glavni železniški postaji v Milanu, kjer že več noči spi na stotine prišlekov iz Somalije, Eritreje, Slonokoščene obale in Sudana. Tam čakajo na priložnost, da bi odšli proti bogatejšemu severu Evrope. Kot razlog za zaprtje so oblasti navedle neustrezne higienske razmere in zdravstveno tveganje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin