Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 9. 2020,
8.54

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90

16

Natisni članek

Velika Britanija kazen globa zabava Koronavirus

Nedelja, 13. 9. 2020, 8.54

3 leta, 7 mesecev

V času pandemije organiziral veliko zabavo, doletela ga je visoka globa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90

16

Britanska policija | Britanski policisti ne tolerirajo kršiteljev, ki se požvižgajo na ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. | Foto Getty Images

Britanski policisti ne tolerirajo kršiteljev, ki se požvižgajo na ukrepe za zajezitev novega koronavirusa.

Foto: Getty Images

V britanskem Nottinghamu je policija najstnika, ki je v nasprotju s pravili za zajezitev okužb z novim koronavirusom organiziral zabavo za več deset ljudi, oglobila z deset tisoč funti kazni. Devetnajstletnika so na policijo v petek zvečer prijavili njegovi sosedje, možje v modrem, ki so prišli na kraj dogodka, pa so se srečali s sovražno nastrojenimi gosti. V hiši je bilo v času zabave okoli 50 ljudi.

Pomočnik vodje lokalnih policistov Steve Cooper je v izjavi za britanske medije poudaril, da se morajo vsi ljudje zavedati, da pandemija novega koronavirusa še vedno traja in da morajo prevzeti odgovornost za svoja dejanja: "Ta zabava je bila jasen primer, ko je lastnik nepremičnine namerno kršil pravila brez solidarnosti do drugih."

Ibiza
Trendi Je norim zabavam na Ibizi zdaj dokončno odzvonilo?

Policisti: Proti kršiteljem bomo uporabili vse svoje sile

"Glede na aktualna pravila lahko oglobimo kogarkoli, ki gosti druženja, na katerih se zbere več kot 30 ljudi. To se kaznuje z globo do deset tisoč funtov (slabih enajst tisoč evrov, op. p.). Pravila se bodo zdaj še zaostrila, na druženjih ne bo smelo biti več kot šest ljudi," je poudaril Cooper in dodal, da bodo uporabili vse svoje sile proti tistim, ki bodo nevarnosti namerno izpostavljali druge ljudi.

Globa v višini deset tisoč funtov je zaradi kršenja pravil za zajezitev novega virusa na Otoku doletela tudi Piersa Corbyna. Gre za brata nekdanjega vodje britanskih laburistov Jeremyja Corbyna, ki so ga oglobili po tem, ko je v Londonu organiziral protest proti nošenju zaščitnih mask. Med drugim so na Otoku ta teden dvakrat v enem dnevu oglobili žensko, ki ni hotela nositi maske, poroča Independent.

Ne spreglejte