Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 12. 2015,
12.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Avstrija terorizem migranti begunci

Sreda, 16. 12. 2015, 12.44

8 let

V avstrijskem begunskem centru aretirali domnevna pripadnika Islamske države

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po poročanju Kronen Zeitunga so dvojico izsledili s pomočjo tuje obveščevalne službe, v Salzburgu pa sta domnevno čakala na ukaze za nove teroristične napade.

V avstrijskem Salzburgu so v ponedeljek v begunskem centru aretirali dva domnevna člana skrajne Islamske države, ki sta se s ponarejenimi sirskimi potnimi listi v Evropo pritihotapila skupaj z nekaterimi od skrajnežev, ki so sredi novembra izvedli krvave teroristične napade v Parizu, poroča avstrijski časnik Kronen Zeitung.

Pri teh dveh domnevnih džihadistih gre predvidoma za francoska državljana, ki sta se oktobra skupaj z nekaterimi drugimi teroristi s pomočjo tihotapcev in ponarejenimi sirskimi potnimi listi prebila v Evropo in prek balkanske migrantske poti dosegla Avstrijo.

Preverjajo morebitne povezave aretiranih z napadi v Parizu Od ponedeljka sta po pisanju Kronen Zeitunga v preiskovalnem priporu. Tiskovni predstavnik tožilstva Robert Holzleitner je potrdil, da so konec tedna v begunskem centru v Salzburgu zaradi suma sodelovanja v teroristični organizaciji aretirali dve osebi, ki sta prispeli z območja Bližnjega vzhoda in se sedaj nahajata v preiskovalnem priporu.

Ob tem je Holzleitner še dodal, da sedaj v okviru preiskave preverjajo namige o morebitnih povezavah aretiranih z napadi v Parizu, kjer je med koncertom v dvorani Bataclan in ob štadionu Stade de France bilo 13. novembra ubitih 130 ljudi.

Srbski notranji minister Nebojša Stefanović je sicer danes razkril, da je srbska policija razbila mrežo, ki je tihotapila orožje v Francijo. Pri tem so v Vojvodini aretirali dve osebi, zasegli pa orožje, strelivo in eksplozivne naprave.

Ne spreglejte