Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 7. 2019,
16.45

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

noad policija umor Hrvaška

Petek, 19. 7. 2019, 16.45

4 leta, 9 mesecev

Đakovo: po socialni delavki umrla še druga žrtev napadalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

V bolnišnici v Osijeku je umrl 35-letni pravnik, ki ga je pred desetimi dnevi na centru za socialno delo v Đakovu ustrelil 61-letni moški. Napadalec je ustrelil tudi njegovo 50-letno sodelavko. Socialna delavka je umrla na kraju dogodka. Osumljenec za napad je v priporu.

Kljub intenzivnemu zdravljenju je 35-letnik danes umrl za posledicami poškodb, so sporočili iz kliničnega centra v Osijeku. Bil je huje ranjen, saj ga je napadalec ustrelil v glavo. Storilec, 61-letni Andrija Drežnjak, je po napadu pobegnil, a so ga policisti nekaj ur po zločinu prijeli nedaleč od Đakova.

Hrvaška policija
Novice Po umoru socialne delavke v Đakovu suspendirali dva policista

Osumljenec poskušal pobegniti v BiH

Ko so ga prijeli, so mu ob pištoli zasegli tudi potni list in približno deset tisoč kun oziroma 1.350 evrov gotovine. Nameraval naj bi namreč pobegniti v BiH, saj ima poleg hrvaškega tudi bosansko-hercegovski potni list. Hrvaški mediji so poročali, da se je osumljenec pred časom zdravil v psihiatrični ustanovi in da gre za agresivno osebo, ki je pogosto pod vplivom alkohola.

Po umoru socialne delavke so v Đakovu začasno odstavili šefa policije in pristojnega policista, ki jima očitajo napake in hude kršitve službene dolžnosti. Postopek so sprožili še proti dvema policistoma. Umorjena naj bi namreč dva meseca pred napadom uradno opozorila policijo, da se osumljeni za umor vede vse bolj nasilno in da si namerava kupiti pištolo.

Drežnjak je v center za socialno delo v Đakovu prihajal kot uporabnik storitev, bil je tudi redni prejemnik denarne pomoči. Umorjena socialna delavka je več let skrbela za 61-letnika, pravnik pa naj bi mu pomagal pri reševanju nepremičninskih sporov. Motiv za uporabnikovo streljanje na zaposlene v centru za socialno delo za zdaj še ni znan.

hrvaška policija
Novice Hrvaška policija prijela osumljenca za umor socialne delavke
Ne spreglejte