Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2013,
8.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cleveland ugrabitev posilstvo

Četrtek, 9. 5. 2013, 8.20

8 let

Ugrabitelj zapisal: Sem spolni plenilec in potrebujem pomoč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na dan prihajajo vedno nove podrobnosti v zvezi z ugrabitvijo treh deklet, ki jih je Ariel Castro deset let prisilno zadrževal v svojem domu.

Po tem, ko se je domnevni ugrabitelj prvič pojavil pred lokalnim sodiščem, so v javnost pricurljale tudi podrobnosti iz pisma, ki ga je leta 2004 napisal Castro. V pismu je med drugim zapisal: "Sem spolni plenilec. Potrebujem pomoč." Lokalni mediji tako poročajo, da je policija potrdila obstoj omenjenega pisma.

Na obletnice ugrabitev postregel s torto in večerjo Vse bolj grozljive pa so tudi informacije glede življenja v ujetništvu, ki prihajajo na dan. Dekleta naj bi tako živela kot spolne sužnje, Castro pa naj bi jim na vsako obletnico njihove ugrabitve postregel s torto in "slavnostno večerjo". "Dan ugrabitve je z dekleti praznoval, kot bi šlo za njihov rojstni dan," je eden od sorodnikov ugrabljenega dekleta povedal lokalnemu časopisu.

32-letna ugrabljenka naj bi med ujetništvom kar petkrat zanosila, a naj bi vsakokrat tudi splavila, saj jo je Castro močno udarjal v trebuh. Medtem pa je CNN opravil intervju s sosedom, ki je pomagal rešiti ugrabljena dekleta. Ob tem je moški poudaril, da ne potrebuje nikakršne nagrade ter da naj denar raje podarijo dekletom.

Castro je sicer obtožen ugrabitve in posilstva treh deklet, ki jih je deset let prisilno zadrževal na svojem domu v Clevelandu. V hiši v ameriškem mestu Cleveland je policija pred dnevi našla tri mlajše ženske, ki so jih pogrešali kar deset let, obenem pa tudi šestletno hčerko ene izmed njih. Policija je aretirala 52-letnega lastnika hiše Ariela Castra in njegova dva brata, 54-letnega Pedra in 50-letnega Oneila, vendar proti zadnjima ni vložila obtožnice.

Clevelandski tožilec Victor Perez je potrdil, da je Castro obtožen posilstva 27-letne Amande Berry, ki ji je v ponedeljek uspelo, da je na pomoč priklicala soseda, 23-letne Gine DeJesus in 32-letne Michelle Knight. Castro se bo moral zagovarjati tudi zaradi štirikratne ugrabitve, povezane z vsemi omenjenimi dekleti in šestletno deklico Jocelyn, ki jo je Berryjeva rodila v ujetništvu.

Proti bratoma obtožnic niso vložili Proti Castrovima bratoma obtožnic niso vložili. "Ničesar ni, na podlagi česar bi lahko trdili, da sta bila vpletena ali seznanjena s tem, kar se je dogajalo v hiši. Našli nismo nobenega dokaza, ki bi ju lahko povezal z zločinom," je dejal namestnik načelnika clevelandske policije Ed Tomba.

Rešitev treh mlajših žensk, ki so jih v Clevelandu iz rok ugrabiteljev osvobodili po desetih letih ujetništva, je v ZDA poskrbela za slavje. Dogodek je družinam, ki še vedno pogrešajo svojce, vlil novo upanje, medtem pa je policija na udaru kritik, ker je dolga leta ignorirala namige.

Ne spreglejte