Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 7. 2019,
7.58

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

4

Natisni članek

ZDA migracije nezakoniti priseljenci Donald Trump

Ponedeljek, 8. 7. 2019, 7.58

4 leta, 9 mesecev

Trumpova vlada pripravljena na izgon milijona nezakonitih priseljencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

4

Donald Trump | Ameriški predsednik Donald Trump je že večkrat poudaril, da bodo iz ZDA izgnali več milijonov nezakonitih priseljencev. | Foto Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je že večkrat poudaril, da bodo iz ZDA izgnali več milijonov nezakonitih priseljencev.

Foto: Reuters

Vršilec dolžnosti direktorja službe za državljanstvo in priseljevanje ZDA Ken Cuccinelli je v nedeljo na televiziji CBS zagotovil, da so pripravljeni na identifikacijo, aretacijo in izgon približno milijona nezakonitih priseljencev, ki so jim sodišča že odredila izgon. V ZDA je sicer trenutno okoli 12 milijonov nezakonitih priseljencev.

Ameriški predsednik Donald Trump je že večkrat poudaril, da bodo iz ZDA izgnali več milijonov nezakonitih priseljencev, kar pa glede na izjave vršilca dolžnosti direktorja službe za državljanstvo in priseljevanje (USCIS) Kena Cuccinellija ni realna možnost. Ta je v pogovoru za CBS dejal, da je odločitev o tem, koga bodo izgnali, v rokah vodstva službe za priseljevanje in carine (ICE).

Trump je nazadnje junija izjavil, da bodo zaprli in izgnali več milijonov ljudi, nato pa je veliko operacijo menda preklical oziroma preložil na kasnejši čas. Odločitev naj bi bila odvisna od tega, ali bodo kongresni demokrati privolili v reformo azilne zakonodaje.

Trump se ne namerava ukvarjati z depešami britanskega veleposlanika

Ameriški predsednik Donald Trump je medtem v odzivu na objavljene diplomatske depeše, v katerih je britanski veleposlanik v Washingtonu Kim Darroch njega in njegovo administracijo označil za nesposobno, dejal, da se ne bo ukvarjal s tem. Poudaril je zgolj to, da Darroch Veliki Britaniji ne služi dobro. Britansko zunanje ministrstvo je medtem sprožilo preiskavo, s katero želijo ugotoviti, kako so veleposlanikove diplomatske depeše sploh prišle v javnost.
Donald Trump
Novice Britanski veleposlanik v ZDA: Trump in njegovi so nesposobni, nerodni in popolnoma disfunkcionalni

Rekord po številu izgonov nezakonitih priseljencev v rokah Obamove administracije

Reforme glede priseljevanja so zaradi političnih razlik med demokrati in republikanci le pobožna želja vsake ameriške predsedniške administracije. Od vlade nekdanjega republikanskega predsednika Georgea Busha mlajšega se je namreč prepad med strankama kvečjemu poglobil.

ICE je lani iz ZDA izgnal 250 tisoč ljudi, dozdajšnji letni rekord po številu izgonov pa ima vlada nekdanjega predsednika Baracka Obame. Leta 2012 so izgnali 410 tisoč ljudi.

Ne spreglejte