Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 3. 2016,
9.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ted Cruz mučenje,

Sobota, 5. 3. 2016, 9.15

8 let

Trump si je premislil, po novem ne bi več mučil in pobijal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Donald Trump je včeraj dejal, da ameriškim vojakom ne bo izdajal nezakonitih ukazov o mučenju terorističnih osumljencev in pobijanju njihovih družin, kar je sicer zagovarjal še dan pred tem.

"Močno čutim, da je treba teroriste, ki napadajo in pobijajo naše ljudi, napasti in pobiti. Poznam ljudi, ki so umrli 11. septembra 2001, in uporabil bom vso zakonito moč, da zaustavim teroristične sovražnike. Obenem razumem, da ZDA zavezujejo zakoni in mednarodne pogodbe, in vojski ali drugim uradnikom ne bom izdal ukazov, naj kršijo te zakone, in jih bom vprašal za nasvete. Jasno je, da bom kot predsednik zavezan istim zakonom kot vsi Američani," je sporočil Trump, ki velja za prvega favorita za osvojitev republikanske nominacije za Belo hišo.

Ted Cruz in Marco Rubio sta se iz Trumpa ponorčevala Trumpov protikandidat, senator s Floride Marco Rubio, se je v četrtek iz Trumpa norčeval, da je zelo fleksibilen, ker nenehno spreminja stališča, podobno priznanje pa so od milijarderja izsilili tudi voditelji televizije Fox, ki so povezovali soočenje. Trump je spreminjanje stališč predstavil kot vrlino.

Zaradi tega po novem ne nasprotuje več povečanju števila vizumov za nadarjene tujce, z izgonom milijonov nezakonitih priseljencev pa morda nikoli ni resno mislil, kar naj bi neuradno povedal uredniškemu odboru New York Timesa, vendar za zdaj še zavrača objavo posnetka pogovora. Teksaški senator Ted Cruz in Rubio sta petek posvetila napadom na Trumpa zaradi spreminjanja stališč, koliko bo to pomagalo, pa bodo pokazale naslednje strankarske volitve in zborovanja.

Vodstvo stranke z novo taktiko Vodstvo stranke, ki si na vse pretege prizadeva ustaviti Trumpov pohod, pa ima novo taktiko. Do zdaj si je elita želela, da v tekmi ostane le še en protikandidat, v katerega bodo vrgli ves denar, vendar pa v tekmi poleg senatorjev iz Teksasa in s Floride vztraja še guverner iz Ohia John Kasich. Nova taktika se zavzema za to, da v tekmi ostanejo vsi trije in do konca volitev odžirajo delegate za konvencijo v Clevelandu.

Potem bi vse te delegate združili in jih dali enemu od treh. Taktika ima eno veliko pomanjkljivost, in sicer to, da bodo v primeru takšnega izigravanja skupaj s Trumpom odšli tudi njegovi volivci, kar bo demokratom odprlo pot do novih štirih let v Beli hiši.

Ne spreglejte