Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 6. 2023,
11.19

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

Natisni članek

ljubosumje streljanje Hrvaška

Petek, 30. 6. 2023, 11.19

10 mesecev, 1 teden

Trogir: soseda ustrelil, ker je mislil, da je ženin ljubimec. Poslala mu je "hvala" in dodala srček.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16
Branko Mamić | Mamić je še vedno na begu.

Mamić je še vedno na begu.

Napadalec Branko Mamić, nekdanji policist, ki je včeraj v hrvaškem obmorskem mestu Trogir v glavo in vrat ustrelil 32-letnega soseda, je še vedno na begu, poroča 24sata. Policisti v Trogirju ustavljajo vozila in jih preiskujejo, njegova žena in pet otrok pa so pod nadzorom policije. Oglasil se je tudi napadalčev prijatelj, ki je povedal, da je osumljencu razpadal zakon in da je bil prepričan, da je moški, ki ga je ustrelil, ženin ljubimec.

Po splitskih ulicah še vedno patruljirajo policijski avtomobili in kombiji, v iskanje pa so vključene tudi vse policijske enote, vključno s specialci.

Bralec je za 24sata sporočil, da policisti v Trogirju ustavljajo vozila in jih pregledujejo v iskanju Branka Mamića, ki je včeraj 32-letnega soseda ustrelil v glavo in nato pobegnil z motorjem. Zaradi teh pregledov je v mestu nastala gneča, je še pojasnil bralec. 32-letnik je po zadnjih informacijah zunaj smrtne nevarnosti. 

Nekateri občani so poročali, da so Mamića videli na motorju na ulicah Trogirja, vendar ni potrditve, da je ta informacija resnična.

Motiv za napad ljubosumje 

Vse pogosteje se govori, da je bil motiv ljubosumje, napadalec je bil namreč prepričan, da je moški, ki ga je ustrelil, ženin ljubimec. Portal 24sata poroča, da je bil odnos med sosedom in osumljenčevo ženo platonski. Sosed se je namreč ukvarjal z ribolovom, ko je osumljenčevi ženi sporočil, da ji bo prinesel ribe, pa je ta napisala "hvala" in dodala srček. Po poročanju portala je bilo to očitno za osumljenca preveč, saj je bil njun zakon v zadnjih letih v škripcih.  

To je za 24sata potrdil tudi Mamićev prijatelj Ante. "Ko so ga izpustili iz preiskovalnega zapora, sem Branku rekel, naj se umiri, naj preboli, naj pozabi in gre naprej, naj se posveti delu, a tega očitno ni zmogel. Pretekle mesece sva se srečala na kavi, rekel mi je, da se je spametoval, da bo nadaljeval svoje življenje. In poglejte, kaj je naredil na koncu. Malo je reči, da sem šokiran," je dejal. 

Mamić je bil sicer pred kratkim nepravnomočno obsojen na dve leti in pol zaporne kazni zaradi družinskega nasilja. Deset mesecev je odslužil v zaporu, za preostanek kazni pa je bil pogojno izpuščen s petletno preizkusno dobo. Pripor so zamenjali z varnostnimi ukrepi in mu predpisali psihosocialno obravnavo, še poroča 24sata. Napadalčeva žena in pet otrok so zaradi varnosti za zdaj na policiji.

Trogir
Novice Groza v hrvaškem Trogirju: policist ustrelil osebo in pobegnil
Ne spreglejte