SiolNET. Novice Svet
8,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako je Putin zaplesal na poroki le streljaj od Šentilja #foto

8,90

termometer

Vladimir Putin, Avstrija, poroka | Vladimir Putin je bil eden od svatov na poroki avstrijske zunanje ministrice. | Foto: Reuters
Vladimir Putin je bil eden od svatov na poroki avstrijske zunanje ministrice. Foto: Reuters

Avstrijska zunanja ministrica Karin Kneissl je na avstrijskem Štajerskem, le nekaj kilometrov od slovenske meje, dahnila usodni da svojemu dolgoletnemu partnerju Wolfgangu Meillingerju. Med gosti je bil tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ta je s seboj v Avstrijo kot poročno darilo pripeljal kozake.

Uradno je Vladimir Putin v Avstrijo prišel na delovni obisk. Poroka je bila v gostišču pri Gomilici (Gamlitz) v vinskih goricah avstrijske Štajerske nedaleč od meje s Slovenijo.

Ocena gostilne: Tscheppe Trendi Gostišče Tscheppe: štajerska gostilna, kjer je plesal Putin

Karin Kneissl in Wolfgang Meillinger sta se skupaj s svati na poročno slavje pripeljala v kočijah, sledili pa so jima okrašeni traktorji s prikolicami, na katerih so bile klopi za goste. Slavnostno kolono sta vodila kancler Sebastian Kurz in podkancler Heinz-Christian Strache v službenih vozilih.

Nevesta z avstrijskim kanclerjem Sebastianom Kurzem | Foto: Reuters Nevesta z avstrijskim kanclerjem Sebastianom Kurzem Foto: Reuters

Obisk ruskega predsednika so sicer pospremili strogi varnostni ukrepi. Od letališča v Gradcu, kjer je pristalo predsedniško letalo, so se v varnostni koloni odpeljali do gostišča. Ceste so bile v tem času zaprte za ves promet.

Pred gostiščem je Putin Kneisslovi predal šopek. Kmalu po njegovem prihodu pa je prispel tudi pevski zbor kozakov, ki jih je s seboj kot poročno darilo pripeljal ruski predsednik.

Putinovo poročno darilo - ruski kozaki | Foto: Reuters Putinovo poročno darilo - ruski kozaki Foto: Reuters

Poroke 53-letnice in 54-letnika se je sicer udeležilo nekaj sto gostov, a je pozornost pritegnil predvsem eden - Putin. Tako v Avstriji kot v tujini niso bili navdušeni nad njegovo prisotnostjo, češ, da je s takšno gesto in bližino okrnjena vloga Avstrije kot posrednice v ukrajinskem konfliktu.

Merkel, Putin Novice Merklova in Putin o sodelovanju pri reševanju konfliktov

 

Vladimir Putin Donald Trump Hamburg G20 Novice Putin pripravljen iti v ZDA, Trumpa povabil v Moskvo
delitve: 339
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin