Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 7. 2018,
16.23

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

1

Natisni članek

Donald Trump Vladimir Putin

Petek, 27. 7. 2018, 16.23

5 let, 8 mesecev

Putin pripravljen iti v ZDA, Trumpa povabil v Moskvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

1

Vladimir Putin Donald Trump Hamburg G20 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes dejal, da je ameriškega predsednika Donalda Trumpa povabil na obisk v Moskvo in da se je sam pripravljen srečati z njim v Washingtonu na novem vrhu.

"Pripravljen sem iti v Washington," je dejal Putin novinarjem po vrhu voditeljev Bricsa v Johannesburgu ter dodal, da je Trumpa povabil na obisk v Moskvo. Putin je to dejal po njunem prvem nedavnem vrhu v Helsinkih, ki je zaradi Trumpovih izjav sprožil politično krizo v ZDA, kjer so ga nekateri obtožili izdaje ameriških interesov.

Putin: Jaz sem pripravljen

"Želi se srečati in jaz sem pripravljen," je dejal Putin o Trumpu, a poudaril, da bodo pred tem morali biti izpolnjeni določeni pogoji. Dejal je tudi, da se z ameriškim kolegom nameravata srečati tudi ob robu večstranskih srečanj, med drugim ob robu vrha skupine G20 novembra v Argentini.

Iz Bele hiše so že odgovorili, da se "predsednik Trump veseli, da bo gostil Putina v Washington" v novem letu in da je "odprt za obisk Moskve, potem ko bo prejel uradno vabilo".

Donald Trump
Novice Trump še naprej razburja domačo javnost: Putina vabi v Belo hišo

"Življenje gre naprej in najini stiki se nadaljujejo kljub vsem težavam - težavam v ameriški notranji politiki," je dodal. Poudaril je še, da se morata s Trumpom osebno sestajati na pogovorih o mednarodnih in dvostranskih vprašanjih, saj se "prek telefona ni mogoče pogovoriti o vsem".

Iz Bele hiše so v sredo sporočili, da se bosta Putin in Trump na drugem vrhu, ki naj bi bil v Washingtonu, sestala prihodnje leto in ne letos, kot so sprva napovedali. Pojasnili so, da vrha ne bo, dokler ne bo končan "lov na čarovnice" okoli Rusije, s čimer so verjetno mislili na preiskave ruskega vpletanja v ameriške volitve leta 2016 v korist Trumpu.

Trump Putin
Novice Kremelj: Putin in Trump bosta nadaljevala koristne stike

Preiskava nekdanjega direktorja FBI Roberta Muellerja o ruskem vpletanju se medtem nadaljuje. Mueller je na položaju posebnega tožilca doslej vložil več kot 20 obtožnic proti Rusom, ki so vodili medijsko kampanjo v korist Trumpa in vdirali v računalnike demokratske stranke.

Ne spreglejte