Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 8. 2018,
19.47

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Tajska jama

Četrtek, 23. 8. 2018, 19.47

5 let, 8 mesecev

Tajski dečki spregovorili o svoji travmatični izkušnji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Skoraj dva tedna je ves svet spremljal zgodbo reševanja 12 tajskih dečkov, ki so ostali ujeti v jami skupaj s svojim nogometnim trenerjem. Od uspešne reševalne akcije je minil mesec dni, fantje pa so s trenerjem spregovorili o tem, kako so doživljali svojo ujetost.

Tajski dečki so skupaj s trenerjem v jami brez hrane preživeli deset dni. Ob ujetosti jih je spreletaval strah, kaj se jim bo zgodilo in na kakšen način bodo sploh rešili nastali položaj. Ob vsem tem je bilo najpomembneje ostati čim bolj miren, je povedal trener mladih nogometašev.

Meditacija je odigrala ključno vlogo

''Od vsega začetka sem vedel, da smo ujeti v jami. Sprva sem moral pomiriti samega sebe,''je povedal trener, ki se je zavedal, da je pomiritev mladih fantov ključnega pomena. ''Ko sem se sam za silo zbral, sem poskušal nekako pomiriti še fante. Ni bilo lahko, moral sem izbirati prave besede,'' je priznal Ekapol Chanthawong. 

Saman Kunan
Novice Tajski dečki izvedeli za smrt potapljača

Trener se je zavedal, da bi fante zajela panika, če bi jim povedal, da so ostali ujeti.  'Edino, kar sem v danih razmerah lahko storil, je bila meditacija,'' je odgovoril na vprašanje, kako se je skupaj s fanti lahko pomiril.  ''Povedal sem jim le pozitivne stvari. Fantom sem rekel, da moramo nekoliko dlje počakati, da bo voda upadla in da bomo šli lahko ven,'' je še dodal. Številni se strinjajo, da bi se zgodba končala tragično, če se fantje ne bi mirili z meditacijo.

tajski dečki
Novice Tajski dečki bodo bolnišnico zapustili v četrtek
Izjemna zgodba se je dotaknila tudi filmskih režiserjev, saj bodo o njej posneli film. Filmarji tako že tekmujejo, kdo bo dobil pravice, in razglabljajo o igralcih. Zavedajo se, da gre pri tem za globalno zgodbo, ki jo bodo morali povedati zelo korektno. 
Novice Tajski dečki iz jame poslali pismo #video
Ne spreglejte