SiolNET. Novice Svet
9,18

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Švedska ministrica se posmehuje Trumpu

9,18

termometer

Podpredsednica švedske vlade Isabela Lovin je danes objavila fotografijo, kako podpisuje podnebni zakon, pri tem pa jo budno nadzira sedem kolegic. Fotografija je jasen posmeh ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, ki je v spremstvu sedmih moških podpisal izvršni ukaz o odtegnitvi sredstev organizacijam, ki podpirajo splav.

Fotografija, na kateri je Trump v spremstvu sedmih moških podpisal omenjeni odlok, ki je prepovedal financiranje nevladnih organizacij, ki podpirajo splav, tudi zgolj z informiranjem o tem, je sprožila plaz komentarjev na spletnih družbenih omrežjih. Ljudje so se zgražali zlasti zaradi tega, da zgolj moški odločajo o zadevah, ki zadevajo predvsem ženske. To je bilo zdaj tudi glavno sporočilo podpredsednice švedske vlade.

Lovinova, sicer ministrica za okolje in razvoj, na fotografiji podpisuje zakon, ob njej pa je sedem kolegic, med njimi tudi ena visoko noseča. "Smo feministična vlada, kar se vidi na tej fotografiji. Vsak pa naj si fotografijo razlaga po svoje," je ministrica zapisala v komentarju francoski tiskovni agenciji AFP.

Švedska je med vodilnimi zagovornicami pravic žensk v svetu. Je država z najvišjim deležem žensk na delovnem mestu, tudi v parlamentu in vladi.

Z novim zakonom, ki ga je podpisala Lovinova, namerava Švedska postati ogljično nevtralna država do leta 2045. Kot je dejala ministrica, ta zakon predstavlja "novo obdobje v švedski politiki do podnebnih sprememb".

"Svet potrebuje vodenje v boju proti podnebnim spremembam. Želim pokazati, da je Švedska pripravljena prevzeti to vodenje," je še dodala.

Komentarji

10

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Kritik / 03.02.2017. ob 21:25 +5 - 3

  Saj drugega ni vreden kot, da se norčujejo iz njega ....

  +5 - 3
 • Rafko / 04.02.2017. ob 10:01 +3 - 2

  Trump se ukvarja s ZDA, ne s Švedsko. Fajn bi bilo, da bi se evropski voditelji ukvarjali za dobrobit Evrope, ne pa le za ostali svet.

  +3 - 2
 • mirakolo / 05.02.2017. ob 21:51 0 0

  Po takem zasmehovanju podpredsednice švedske vlade, me zanima, zakaj je Švedska ustavila priseljevanje, še pred Slovenijo? Saj v ZDA še vedno teče reka priseljencev iz celega sveta. Koliko električnih Tesel bo vozilo po Švedski?

  0 0
delitve: 62
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin