Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 11. 2022,
17.19

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

1

Natisni članek

streljanje strelec ZDA

Ponedeljek, 14. 11. 2022, 17.19

1 leto, 5 mesecev

V strelskem napadu v bližini univerze v ZDA umrli trije ljudje, strelec na begu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

1

V strelskem napadu v bližini parkirne garaže univerze Virginija v Charlottesvillu v ameriški zvezni državi Virginija so v nedeljo pozno zvečer po krajevnem času umrle tri osebe, dve pa sta bili ranjeni. Streljal je študent, ki je po napadu pobegnil, policija ga je po iskanju čez noč zjutraj prijela.

Vsa predavanja na univerzi Virginija so bila po napadu odpovedana, rektor Jim Ryan pa je identificiral napadalca. Šlo je za študenta, 22-letnega Christopherja Darnella Jonesa mlajšega, ki je ubil tri člane univerzitetne ekipe v ameriškem nogometu in to na avtobusu, ki je študente z izleta peljal nazaj na univerzo.

Policisti napadalca še iščejo

Dostop do kraja incidenta so zjutraj blokirala policijska vozila, šolski uradniki in policisti so študente pozvali, naj se skrijejo, iz zraka so območje prečesavali helikopterji, policisti pa so preplavili območje v iskanju oboroženega in nevarnega študenta.

Vodja univerzitetne policije Tim Longo je na novinarski konferenci povedal, da bodo strelca obtožili treh nenaklepnih umorov, ki jih je izvršil s pištolo. Motiva za napad ni razkril.

Longo je dodal, da so osumljenca zaradi prijave, da naj bi imel pištolo, preiskovali že septembra. Oseba, ki ga je prijavila, pištole dejansko ni videla in drugih groženj ni bilo, zato so ga takrat pustili pri miru, je pojasnil.

Rektor univerze Ryan pa je sporočil, da je Jones mlajši ustrelil študenta drugega letnika Devina Chandlerja, študenta tretjega letnika Lavela Davisa in študenta četrtega letnika D'Seana Perryja. Imen dveh ranjenih ni razkril. Oba sta v bolnišnici, eden v kritičnem stanju.

"Gre za žalosten, šokanten in tragičen dan za našo skupnost. Še vedno nimamo povsem jasne podobe o okoliščinah in motivu," je dejal.

Do napada prišlo v času, ko preiskujejo smrt še štirih študentov na univerzi v Idahu

Motiv za strelski napad še ni znan, do njega pa je prišlo ravno med preiskavo smrti še štirih študentov na univerzi v zvezni državi Idaho, katerih trupla so odkrili v nedeljo v hiši blizu študentskega naselja. Podrobnosti še niso znane.

Donald Trump, zaseženi dokumenti
Novice Trump naj bi napovedal novo kandidaturo. Kaj je v ozadju?

Zvezna država Virginija je bila sicer pred leti prizorišče enega najbolj smrtonosnih strelskih napadov v ZDA, ko je aprila 2007 duševno moteni študent pobil 27 svojih kolegov in še pet zaposlenih na univerzi Virginia Tech v Blacksburgu.

Krastača
Novice Američane pozivajo, naj ne ližejo krastač
Donald Trump
Novice Trumpov svetovalec potrdil: Trump bo v torek napovedal predsedniško kandidaturo
Catherine Cortez Masto
Novice Ameriški demokrati ubranili senatno večino

 

Ne spreglejte