SiolNET. Novice Svet
0,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spoznajte Grace; zaposlitev robota v času pandemije #video #foto

0,26

termometer

V podjetju Hanson Robotics, kjer hitijo z izdelavo humanoidnih robotov, načrtujejo, da jih bodo do konca letošnjega leta prodali na tisoče. Grace je le še ena v vrsti teh robotov, z njo pa ciljajo predvsem na potrebe v zdravstvu, pa tudi pomoč predvsem starejšim in osamljenim ter onemoglim v času pandemije.  

Med najbolj priljubljene humanoidne robote se od leta 2017 sicer uvršča Sophia, ki je postala prvi humanoidni robot z državljanstvom in je prebivalka Savdske Arabije. Med pandemijo je bila njena glavna naloga pomoč ljudem, ki delajo v kritičnih razmerah in bi se lahko okužili s covid-19.

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

V podjetju načrtujejo množično proizvodnjo štirih modelov, vključno s Sophio, pandemija covid-19 pa je le še dodatno povečala potrebo po avtomatizaciji. Prav s tem namenom so ustvarili Grace, ki bo v pomoč v bolnišnicah, še posebej v primerih, ko bi lahko bilo ogroženo zdravje zdravstvenih delavcev.

Camello Digisvet V Singapurju hrano na dom dostavljajo roboti #foto kuhinjski robot Trendi Kuhinja, v kateri vse delo - tudi pomivanje posode - opravi robot #video Avtomoto 750 milijonov evrov za najboljše robote na svetu #video

 

 

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin