Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2018,
21.12

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

2

Natisni članek

arbitraža

Sreda, 7. 2. 2018, 21.12

6 let, 2 meseca

Slovenski državni sekretar v ZDA pojasnjeval arbitražo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

2

Andrej Logar

Državni sekretar na slovenskem zunanjem ministrstvu Andrej Logar se je danes v Washingtonu sestal s pomočnikom ameriškega državnega sekretarja za evropske zadeve Wessom Mitchellom, s katerim sta se strinjala, da so odnosi med državama strateškega pomena za obe strani. Kot so sporočili z MZZ, sta govorila tudi o uresničevanju arbitražne sodbe.

V pogovoru sta osrednjo pozornost namenila aktualnim razmeram v Evropi s poudarkom na Zahodnem Balkanu. Logar je sogovorniku pojasnil stanje uresničevanja arbitražne odločbe o meji med Slovenijo in Hrvaško ter pomen, ki ga ima spoštovanje vladavine prava na zahodnem Balkanu in v EU. Predstavil je tudi pravkar objavljeno strategijo EU do zahodnega Balkana ter ZDA povabil k aktivni vlogi in bilateralnemu sodelovanju s Slovenijo v okviru pobud v regiji.

Želita okrepiti medsebojne odnose

Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama trdni in strateškega pomena, saj ju povezuje tradicionalno prijateljstvo, zavezništvo v Natu ter uspešno sodelovanje pri vrsti mednarodnih vprašanj. Soglašala sta, da je za krepitev medsebojnih odnosov pomembna tudi izmenjava obiskov na vseh ravneh, so zapisali na MZZ.

Državni sekretar je pomočnika ameriškega državnega sekretarja Rexa Tillersona povabil tudi k udeležbi na letošnjem Strateškem forumu Bled.

Logar se je v okviru obiska srečal tudi z drugimi

Kot so še sporočili z ministrstva, se je Logar v okviru obiska srečal tudi z namestnico pomočnika državnega sekretarja Erin Barclay, s katero je govoril o sodelovanju obeh držav v okviru Združenih narodov in drugih mednarodnih organizacij, kjer pomembno priložnost za intenzivnejše sodelovanje v letu 2018 pomeni predsedovanje Slovenije Svetu za človekove pravice.

Z namestnikom pomočnika sekretarja Michaelom Ratneyjem pa je govoril o aktualnih razmerah na Bližnjem vzhodu in predstavil aktualna stališča Slovenije do bližnjevzhodnega mirovnega procesa.

Ne spreglejte