SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenka v Oslu: Vsi smo pretreseni

1

termometer

"Trenutno stanje je mirno glede na dogodke, ki so se pravkar zgodili, vendar smo vsi pretreseni," je povedala Slovenka, ki živi v Oslu, Irena Jakopanec.

Policija je domačine že pozvala, naj ostanejo doma, turisti pa v hotelih, zaprt pa je tudi sam center mesta v katerem je zaprt promet in otežen prehod ljudi, je povedala. Irena Jakopanec sicer ni bila v bližini eksplozije, vendar je potrdila, da so jo čutili ljudje v precej širokem krogu v okolici, prva reakcija pa je bila, da so stekli stran, tudi po glavni ulici. "Šlo je za bombo" Policija korektno sodeluje z mediji in hkrati pomaga pri reševanju razmer, je še povedala in dodala, da v stanju pripravljenosti tudi vse pristojne službe, vključno s štabom obrambe, vse dodatne kapacitete pa so odprle tudi bolnišnice. Kljub začetnim ugibanjem, da je mogoče šlo za tehnično napako zaradi del na cesti v bližini, pa so takšno informacijo pristojni organi že izključili. Šlo je za bombo, je še zatrdila.

Dogodek je popolnoma nepričakovan, lahko pa bi bil povezan z dejstvom, da ima Norveška vojake tako v Afganistanu, kot v Libiji, je povedala Jakopančeva. Dodala je še, da gre kljub temu za velik šok, saj je družba sproščena in odprta, v kateri ni potreben ves čas popoln nadzor. "Ljudje se bojijo izgubiti to svobodo," je še pojasnila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin