Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 6. 2020,
16.12

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

2

Natisni članek

Balkan okužba Koronavirus

Četrtek, 25. 6. 2020, 16.12

3 leta, 10 mesecev

Slabe novice z Balkana: v Bosni v enem dnevu več kot 100 okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

2

Makedonija koronavirus | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Srbiji, Bosni in Hercegovini ter v Severni Makedoniji so v zadnjem dnevu potrdili po več kot sto novih okužb s koronavirusom. V Severni Makedoniji kljub temu načrtujejo, da bodo prihodnji teden odprli obe letališči.

koronavirus Hrvaška
Novice 95 novih okužb na Hrvaškem, ena od okuženih je prišla iz Slovenije

V Srbiji so v zadnjem dnevu ob 7.311 testiranjih potrdili 137 novih okužb. Skupno se je v Srbiji s koronavirusom okužilo 13.372 ljudi. V zadnjem dnevu je za boleznijo covid-19 umrla ena oseba, skupno pa 264 ljudi. Glede na podatke oblasti imajo v državi še 954 aktivnih primerov. Med najhuje prizadetimi je mesto Novi Pazar, kjer so zaradi velikega povečevanja števila okuženih razglasili izredne razmere. Znova so omejili zbiranje oseb na javnih prostorih na največ pet oseb, piše STA.

Kljub porastu okužb bodo odprli letališči

V Bosni in Hercegovini so medtem v zadnjem dnevu potrdili 119 novih okužb, kar je druga najvišja številka od začetka epidemije. V Federaciji BiH so potrdili 57 okužb, v Republiki srbski pa 62. Kot je na današnji novinarski konferenci dejal vršilec dolžnosti Inštituta za javno zdravje Republike srbske Branislav Zeljković, klinične slike okuženih kažejo na blažjo obliko bolezni covid-19, vendar pa to ni znak, da bi se razmere lahko v prihodnjih dneh izboljšale. Ob tem je še dejal, da se prebivalci ne držijo predpisanih ukrepov, predvsem ohranjanja socialne distance, pravilnega nošenja zaščitnih mask in razkuževanja rok, piše stran N1. 

Razmere se ne izboljšujejo niti v Severni Makedoniji, kjer imajo 153 novih primerov okužb, od tega največ v Skopju, kjer so jih potrdili 66. V zadnjem dnevu je umrlo šest ljudi. V Severni Makedoniji so doslej potrdili 5.595 okužb in 265 smrti, aktivno okuženih je 3.164.

Iz Skopja pa so danes še sporočili, da bodo 1. julija odprli obe letališči v državi. Ob tem so zagotovili, da bodo upoštevali varnostne protokole za preprečevanje širjenja bolezni, še navaja STA.

Koronavirus ZDA
Novice Rekordno hitro naraščanje okužb, po državi nastajajo nova žarišča #video
Ne spreglejte