Skrajni desničarji načrtovali teroristične napade

Nemška specialna policija je preiskala stanovanja štirih oseb, ki so domnevno sodelovale pri ustanavljanju ekstremno desničarske teroristične organizacije.

Foto: Reuters

Iz urada zveznega tožilstva v mestu Karlsruhe so po poročanju medijev sporočili, da so preiskave izvedli na podlagi informacij, da so osumljenci pripadniki ekstremno desne skupine, imenovane Severni orel. Skupina je z namenom oživitve nacionalsocializma v Nemčiji delovala najmanj od leta 2017, lahko pa že tudi dlje.

Oblasti so danes dopoldne preiskale domove štirih znanih osumljencev v Spodnji Saški, Schleswig-Holsteinu in Bremnu ter stanovanje osebe v vzhodni Turingiji, ki pa ni med osumljenci. Imen osumljencev tožilstvo ni razkrilo.

Razmišljali o napadih na politične nasprotnike

Tožilstvo navaja, da osumljenci razmišljali tudi o napadih na politične nasprotnike. S tem namenom so začeli kupovati orožje, strelivo in sestavine za izdelavo eksploziva.

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • IvanKubelj / 17.04.2018. ob 16:38

    za ta en "domenvni" napad s strani desnice pišete kot bi bilo nvm kaj, ko pa muslimani dnevno pripravljajo in izvajajo napade in nasilje pa ni nič!!??? PRISTRANSKO NOVINARSTVO NA VIŠKU

  • JeneJune / 17.04.2018. ob 18:49

    Novinarju. V Nemčiji ni skrajne desnice. Nacisti so Nacional Socialisti. Hitler je bil levičar.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano