SiolNET. Novice Svet
0,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Skoraj sto tisoč otrok v tej državi doletela strašna usoda

0,39

termometer

Peru
Peru, ki ima 33 milijonov prebivalcev, ima s 6.122 smrtnimi žrtvami na milijon prebivalcev najvišjo stopnjo umrljivosti na svetu za covid-19. Foto: STA

Zaradi epidemije bolezni covid-19 je v Peruju enega od staršev ali skrbnikov izgubilo okoli 98 tisoč otrok, je v četrtek sporočila perujska vlada.

"Naša država je žal država s skoraj 98 tisoč otroki, ki so med pandemijo izgubili očeta, mater ali skrbnika," je dejala ministrica za ženske Anahi Durand na podlagi podatkov, ki jih je objavila medicinska revija The Lancet. "Lastimo si žalosten rekord države z največjim številom osirotelih otrok," je dodala.

Vlada namerava dodatek izplačati 83.664 otrokom in mladostnikom

Ministrstvo trenutno izplačuje po 200 solov (približno 45 evrov) pokojnine več kot 18 tisoč družinam, vendar bi bilo treba po ocenah ministrice število upravičencev povečati. Vlada namerava ta dodatek izplačati skupno 83.664 otrokom in mladostnikom, ki bodo prejeli tudi psihološko in vzgojno pomoč.

SB Jesenice covid Novice Novi podatki: včeraj čez štiri tisoč potrjenih okužb

Peru ima najvišjo stopnjo umrljivosti za covid-19 na svetu

Ključna težava sedanjega sistema je, da veliko družin nima potrebne dokumentacije za prejemanje pomoči, je povedala Durandova. "Veliko družin prihaja k nam in prosi za pokojnino, vendar nimajo potrdila o smrti zaradi bolezni covid-19. V prvem in drugem valu so ljudje umirali doma in niso imeli pogojev, da bi dobili to potrdilo," je pojasnila.

Država s 33 milijoni prebivalcev ima s 6.122 smrtnimi žrtvami na milijon prebivalcev najvišjo stopnjo umrljivosti na svetu za covid-19, poroča AFP, ki se sklicuje na uradne podatke. V Peruju, ki se bori s tretjim valom epidemije, so do danes zabeležili več kot dva milijona okužb s koronavirusom in okoli 203 tisoč smrti za posledicami covid-19.

Kriminalist Novice Policija preverja kriminalista, ki je kupil nepremičnino od člana Kavaškega klana

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin