Severnokorejska raketa skoraj zadela potniško letalo

Medcelinska raketa, ki jo je v petek izstrelila Severna Koreja, je skoraj zadela potniško letalo, poroča ABC News.

Severnokorejska balistična raketa, ki jo je Pjongjang izstrelil 28. julija, je letela dlje in višje od vseh predhodnih, ki so jih izstrelili Severni Korejci. Po poročanju ABC News je priletela na območje, na katerem je le nekaj minut prej letelo potniško letalo.

Letalo družbe Air France je bilo na poti iz Tokia v Pariz s 323 potniki. Manj kot deset minut kasneje je na istem območju, okoli 150 kilometrov severozahodno od otoka Okushiri v Japonskem morju, padala raketa.

"Posadka letala ni vedela, da je v nevarnosti, ker je raketa padala z velike višine. Če bi razpadla v zraku, bi lahko ogrozila zelo široko območje," je za ameriško televizijo povedal nekdanji vojaški pilot Stephen Ganyard.

Pentagon je sporočil, da je Severna Koreja raketo izstrelila v zelo prometno zračno in morsko območje brez kakršnekoli uskladitve. Večje letalske družbe zatrjujejo, da neprestano analizirajo nevarna zračna območja.

Sorodne vsebine

Komentarji

12
  • siolovec / 02.08.2017. ob 20:32

    Vsaka država ima pravico da se brani pred zunanjim napadom. US jim ves čas grozijo, edina možnost S. Koreje je, da jim zagrozijo z jedrskim orožjem...kljub vsej norosti in pohlepu US po tujih ozemljih jih verjetno lahko zadrži samo povratna grožnja z jedrskim orožjem.

  • Vik / 03.08.2017. ob 01:15

    "Manj kot deset minut kasneje je na istem območju, okoli 150 kilometrov severozahodno od otoka Okushiri v Japonskem morju, padala raketa." "in skoraj zadela letalo"... "Skoraj" je razdalja 400 km, ki jo v 10 minutah preleti letalo na medcelinskem poletu. Kot od Ljubljane do Prage.

  • mare1962 / 02.08.2017. ob 14:15

    Ja oba sta bila na severnem nebu...

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano