Severna Koreja naj bi proizvedla jedrsko konico za svoje rakete

Ameriški Washington Post na podlagi podatkov Obrambne obveščevalne agencije (DIA) poroča, da je Severni Koreji uspelo narediti jedrsko konico, ki je dovolj majhna za namestitev na raketo. To pomeni, da ima Pjongjang jedrsko orožje, ki ga lahko pošlje na cilj z raketo, kar pomeni, da se kriza poglablja. Ameriški predsednik Trump pa je zagrozil s povračilnimi ukrepi. 

Foto: Reuters

Ni še jasno, ali je Severni Koreji uspelo testirati tako imenovano miniaturno jedrsko napravo, vendar gre potem le še za vprašanje časa.

Ameriški predsednik Donald Trump pa je ob tem napovedal, da bo Severna Koreja občutila povračilne ukrepe in bes, če bo še naprej grozila ZDA. 

Varnostni svet ZN je konec tedna potrdil nov sveženj sankcij proti Severni Koreji zaradi raketnih preizkusov, vendar je iz Pjongjanga prišla le kljubovalnost skupaj z napovedjo zaostrovanja.

Američane je začelo počasi skrbeti, da lahko Severna Koreja izstreli raketo do kopenskega dela ZDA, kar ne bodo mirno sprejeli. Soglasje Rusije in Kitajske za nove sankcije proti Severni Koreji v Varnostnem svetu so posledica sklepa vodilnih v Moskvi in Pekingu, da so nove sankcije boljša alternativa kot oboroženi spopad.

Sorodne vsebine

Komentarji

6
  • akralj / 08.08.2017. ob 21:40

    ...in vi novinarčki seveda take nepreverjene novice strašno radi plasirate med folk...kod da se niste nič naučili iz zgodovine...še vsako vojno, ki so jo zanetili Ameri, je bila na osnovi laži in prirejanja dejstev...vi pa na vrat na nos pišete o tem in čeprav vsi vemo, zakaj Ameri to propagandno mašino vam turijo novinarjem...vi pa naivni, vam pa kar prihaja, ko lahko to pišete...kako ste neprofesionalni...sploh imate radi besedi - NAJ BI

  • akralj / 08.08.2017. ob 21:42

    ...EDINI, KI POGLABLJA KRIZO STE VI NAIVNI NOVINARČKI IN VLADA ZDA...in nihče drugi!!!

  • dejann / 09.08.2017. ob 10:26

    Ljudje, ne bojte se Kima, nesrečo in bedo prinašajo Amerikanci. Ne pozabimo, gre za edini narod, ki jim je genocid nad domorodci nekaznovano in popolnoma uspel. Razumem pa, da jim novinarji morate lesti v zadnjično odprtino, a ne lezite pregloboko :).

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano