SiolNET. Novice Svet
0,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za Praljakov samomor ne bo odgovarjal nihče

0,42

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Haaško sodišče je končalo preiskavo o samomoru hrvaškega vojnega zločinca Slobodana Praljka. Po poročanju hrvaških medijev, ki navajajo besede Praljkove odvetnice Nike Pinter, preiskava pričakovano ni odkrila napak varnostne službe in protokola haaškega sodišča.

Po poročanju Jutarnjega lista to pomeni, da za vnos strupa, ki ga je zaužil obsojeni hrvaški vojni zločinec Slobodan Praljak, ne bo odgovarjal noben uslužbenec haaškega sodišča. Hkrati preiskovalci niso odkrili, kako je Praljak kalijev cianid pretihotapil v sodno dvorano. 

Praljakov samomor tudi pod drobnogledom nizozemske policije

"Sodišče je končalo preiskavo in poudarilo, da varnostne službe niso storile nobene napake," je sklep preiskave komentirala zagovornica pokojnega poveljnika bosanskih Hrvatov Nika Pinter.

Kot je dodala, dodatno preiskavo dogodka vodi nizozemska policija, ki bo njene sklepe posredovala hrvaškemu diplomatskemu predstavništvu.

Po poročanju Jutarnjega lista so v sobi Slobodana Praljka po njegovi smrti našli kuverto z imenom Nika, v kateri je bilo pismo, posvečeno njegovi ženi.

Kot je še poudarila Pinterjeva, sama kot odvetnica nikakor ni pripomogla k Praljakovi smrti: "V tem primeru bi se preiskava končala hitro, saj Praljaka nisem videla zadnje leto dni."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin