SiolNET. Novice Svet
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S pomočjo posnetkov iz zraka odkrili 120 tisoč neprijavljenih bazenov

10

termometer

Bazen posnetek iz zraka | Fotografija je simbolična. | Foto: Shutterstock
Fotografija je simbolična. Foto: Shutterstock

Francoski davčni urad je z analizo letalskih fotografij v Franciji odkril več kot 120.000 neprijavljenih bazenov. Davčni organi so lastnike obvestili, da morajo bazene v naslednjih 30 dneh prijaviti. Z odkritjem naj bi v davčno blagajno steklo do 50 milijonov evrov.

Davčni organi so lastnike bazenov prav tako pozvali, naj ob prijavi navedejo velikost bazenov, leto izgradnje in druge podrobnosti, poročanje časnika Le Parisien povzema nemška tiskovna agencija dpa. Davek na nepremičnine bi lahko za neprijavljene bazene obračunali za štiri leta nazaj.

Leta 2021 odkrili približno 20.000 neprijavljenih bazenov

Francija je programsko opremo za analizo letalskih fotografij, ki jih je posnel National Geographic Institute, razvila, da bi odpravila zamudne individualne preiskave davčnih uslužbencev. Pri preizkusu nove tehnologije so leta 2021 odkrili približno 20.000 neprijavljenih bazenov.

V Franciji je število zasebnih bazenov med največjimi v Evropi. Nov bazen je treba pri pristojnih organih prijaviti v treh mesecih po izgradnji, če je večji od desetih kvadratnih metrov, še poroča dpa.

napad, nož, Francija, otroci Novice V napadu z nožem v francoskih Alpah ranjenih več otrok, trije v kritičnem stanju #video Policija Novice Policija: Kljub nedavnem streljanju v Fužinah je Slovenija varna država Kanal ob Soči Novice Moški grozil, da se bo razstrelil, posredovali specialci
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin