SiolNET. Novice Svet
8,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rusija ali Kitajska? Z zvočnimi napadi tudi nad Belo hišo.

8,32

termometer

bELA HIŠA
Foto: Reuters

Ameriški organi pregona preiskujejo vsaj dva incidenta znotraj svojih meja, ki jih povezujejo z za zdaj neznanim orožjem. Prvič so Američani podoben napad uradno zaznali leta 2016 na Kubi, že leta 2019 pa so nekateri javni uslužbenci z dostopom do strogo varovanih podatkov poročali o podobnih incidentih na ameriških tleh.

FBI s pomočjo drugih ameriških organov pregona preiskuje vsaj dva napada na ameriških tleh z neznanim orožjem, poroča CNN. Eden izmed preiskovanih napadov se je zgodil tudi poleg Bele hiše, posledice pa je čutil tudi eden izmed zaposlenih v administraciji predsednika ZDA. Že leta 2019 je o podobnem napadu poročal eden izmed takratnih uslužbencev Bele hiše, ki je v času dogodka sprehajal svojega psa v predmestju Washingtona.

Heker, kiberkriminal, hekerji Digisvet Razkrili novo afero: "Kot da bi ZDA ukradli jedrsko podmornico"

Zvočni napadi

Kakšno orožje je bilo uporabljeno v napadu, še ni jasno. Ameriška akademija znanosti je konec lanskega leta izdala poročilo, v katerem govori o orožju, ki uporablja neznano usmerjeno energijo na radiofrekvencah. Ameriški novinarji so takrat pisali o "soničnih" oziroma zvočnih napadih. Napadeni sicer v večini primerov poročajo le o vrtoglavici, slabosti, glavobolih in drugih lažjih simptomih. Nekatere žrtve pa so utrpele hujše poškodbe, med drugim se je lani zaradi poškodb možganov moral predčasno upokojiti agent Cie.

Lasersko orožje Digisvet Neustavljivo orožje z neba ali novo laganje tisočem Slovencev?

Havanski sindrom

Prvič so o posledicah uporabe neznanega orožja poročali ameriški diplomati na Kubi, zato so postale znane kot havanski sindrom. V zadnjih letih so o podobnih napadih poročali agenti Cie ter ameriški diplomati, ki služijo na Kitajskem in v Rusiji. Kot poroča CNN, sta zato med glavnimi osumljenimi za napade Kitajska in Rusija.

Nancy Pelosi Novice Napad Trumpovih privržencev na kongres: umrli štirje ljudje #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin