Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
11. 10. 2017,
18.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

2

Natisni članek

republikanci demokrati Michelle Obama Malia Obama Harvey Weinstein Barack Obama Hillary Clinton

Sreda, 11. 10. 2017, 18.11

6 let, 6 mesecev

Republikanci Obami: Vrni Weinsteinov umazani denar

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

2

Harvey Weinstein | Foto Reuters

Foto: Reuters

Eden največjih škandalov v Hollywoodu dobiva politične razsežnosti. Republikanci dva najbolj znana obraza demokratov - Hillary Clinton in Baracka Obamo - pozivajo, naj vrneta denar, ki ga je za njune kampanje daroval producent Harvey Weinstein.

Potem ko se je Hollywood počasi le začel odzivati na razkritja o spolnem nadlegovanju in posilstvu vplivnega producenta Harveyja Weinsteina - med zadnjimi, ki sta ga obtožili neprimernega obnašanja, sta Angelina Jolie in Gwyneth Paltrow -, so se oglasili tudi politiki. Po šestih dneh od izbruha škandala je Weinsteinovo početje obsodil tudi Obama, ki je vplivnega producenta v času svojega predsedovanja v Beli hiši gostil 12-krat, v Weinsteinovem podjetju pa je kot pripravnica poleti delala Obamova starejša hči Malia.

Nekdanji predsednik ZDA je v izjavi zapisal, da sta z ženo Michelle zgrožena: "Vsakega moškega, ki ponižuje ženske in jim škodi na tak način, je treba obsoditi in mora za to odgovarjati ne glede na svoje bogastvo ali status," je zapisal Obama, niti z besedo pa ni omenil pripravništva svoje hčerke pri Weinsteinu ter tega, ali namerava osramočenemu producentu vrniti 680 tisoč dolarjev, ki jih je ta zbral za Obamovo predsedniško kampanjo leta 2012, in več milijonov dolarjev, ki jih je zbiral zanj na večerjah v New Yorku in Kaliforniji.

 

A post shared by @FIGHT_4UR_RIGHT (@eddiestrikesback) on


Republikanci po poročanju Daily Maila zato že pripravljajo plačano reklamo, v kateri bodo napadli Obamo in Clintonovo glede denarja, ki ga je zanju zbiral Weinstein, s sporočilom, naj vrneta umazani denar. V reklami, ki je bila pripravljena, še preden sta se demokratska politika oglasila, so izseki govorov obeh politikov, ko govorita proti spolnim zlorabam, konča pa se s posnetkom nekdanje prve dame Michelle Obama, ki Weinsteina označi za čudovitega človeka in dobrega prijatelja. Weinstein je na volitvah leta 2008 podprl Clintonovo, a sta z Obamo po njegovi izvolitvi zakopala bojno sekiro.

Clintonova je svojega prijatelja Winsteina obsodila dan pred Obamo - zapisala je, da je šokirana in ogorčena -, a denarja tudi ona ne namerava vrniti, poudarjajo republikanci. Za Clintonovo je Weinstein zbral več tisoč dolarjev, za Cllintonovo fundacijo pa do 250 tisoč dolarjev. Demokratskemu nacionalnemu odboru je daroval skupaj četrt milijona dolarjev. Da nameravajo njegove donacije vrniti, je napovedalo najmanj osem demokratskih senatorjev, med njimi Elizabeth Warren in Cory Booker, ki se ju omenja kot potencialna demokratska kandidata na predsedniških volitvah leta 2020.

 

A post shared by aka The Dude (@jeffdowd) on

Ne spreglejte