SiolNET. Novice Svet
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prvi orkan atlantske sezone Barry ni uresničil črnih napovedi

0,07

termometer

Orkan Barry
Do nedeljskega popoldneva je bilo v 23 zavetiščih države le še 300 ljudi, brez elektrike je bilo v Louisiani 75.000 odjemalcev, v Misisipiju 4000 in v Arkansasu 1800. Foto: Reuters

Guverner ameriške zvezne države Louisiane John Bel Edwards je v nedeljo izrazil hvaležnost, da prvi orkan letošnje atlantske sezone Barry ni povzročil katastrofalnih poplav. Meteorologi so Barryja v nedeljo že degradirali iz tropskega neurja v tropsko depresijo.

Barry je bil orkan prve stopnje le za kratek čas v soboto, v nedeljo zjutraj se je pomiril v tropsko neurje, v nedeljo popoldne pa je bil z vetrovi hitrosti do 55 kilometrov na uro le še tropska depresija. Edwards v nedeljo do večera ni vedel za nobeno smrtno žrtev neurja, povedal pa je, da so po državi morali rešiti pred poplavami skupaj 90 ljudi.

Do nedeljskega popoldneva je bilo v 23 zavetiščih države le še 300 ljudi, brez elektrike je bilo v Louisiani 75.000 odjemalcev, v Misisipiju 4000 in v Arkansasu 1800.

Orkan Barry Foto: Reuters

Orkan Barry Novice Barry poplavil dele Louisiane, New Orleansa niso evakuirali #foto #video

Katrina se ni ponovila

Nasipi okrog New Orleansa so vzdržali in ni bilo ponovitve orkana Katrine iz leta 2005, po delih države pa sicer lahko še zapade tja do skupaj 30 centimetrov dežja in nevarnost večjih poplav še ni povsem minila.

Vršilec dolžnosti ameriškega ministra za domovinsko varnost Kevin McAleenan je dejal, da še naprej opazujejo razvoj dogodkov, vendar so optimisti, da ne bo hujšega. Županja New Orleansa, ki se je izognil katastrofi, LaToya Cantrell je dejala, da so lahko zelo srečni, ker ni bilo hujše škode.

Orkan Barry Novice Tropska nevihta Barry se je okrepila v orkan prve stopnje #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin