SiolNET. Novice Svet
0,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prometni kolaps na območju Splita #video

0,62

termometer

hotel Pax, Split
Foto: booking.com

Slabo vreme, ki je pregnalo ljudi s plaž, kot tudi na stotine ljudi, ki prihajajo na glasbeni festival Ultra, je danes povzročilo popoln prometni kolaps v Splitu, poročajo splitski mediji. Do Splita je skoraj nemogoče priti z vozilom, kolone so na širšem območju Splita, od Trogirja do Makarske, piše Slobodna Dalmacija.

Hotel Posh Trendi Nov luksuzni hotel v Splitu #foto

Največja gneča na cestah v obe smeri je na območju med Trogirjem in Omišem, ki sta med seboj oddaljena več kot 50 kilometrov. Kolona je na cestninski postaji v Dugopolju pri Splitu. Vozniki nemočno tičijo na cestah, taksisti poročajo, da je skoraj nemogoče priti do splitskega letališča Resnik ali v trajektno pristanišče, poroča splitski časnik na svoji spletni strani.

Dodaja, da je cestni promet posebej gost med letališčem in mestom, kar pomeni, da veliko gostov prihaja z letali.

Gužva na cesti

Cesta između Splita i Omiša najopterećenija je u zemlji. Najviše ljeti i to posebno za kišnih dana kada turisti umjesto na plaže odlaze u Split.Trenutno je kolona od Stobreča do Krila Jesenice... Paziti se i vozača koji se polukružno okreću i odlučuju na povratak u Omiš.

Objavil/a Prometne zgode i nezgode dne Sreda, 10. julij 2019

"Za pot, za katero je ponavadi potrebnih deset minut, sem porabil več kot uro," je povedal neki splitski taksist, ki se je namenil po goste s trajekta. V gneči se ne premikajo niti avtobusi mestnega prometa, v katerih mrgoli turistov, še navaja časnik.

V pristanišču je neznosna gneča, kolona vozil se skoraj ne premika. Vsi so živčni, hupajo, piše novičarski portal index.hr. Poleg dežja in številnih turistov, ti se zaradi festivala Ultra, ki se bo začel v petek, valijo v mesto, so k splošnemu prometnemu kaosu pripomogla tudi dela na cesti v pristanišču, meni.

Slobodna Dalmacija vsem svetuje, naj bodo potrpežljivi in naj se ne odpravijo na ceste, če ni nujno, saj na območju Splita ni pravih obvoznic.

123 Novice Slovenci v Splitu niso zategnili ročne zavore: avto ušel v morje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin