Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2019,
16.52

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

1

Natisni članek

policija Hrvaška Damir Škaro posilstvo

Sreda, 4. 9. 2019, 16.52

4 leta, 7 mesecev

Nekdanjega poslanca HDZ prijeli zaradi suma posilstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

1

hrvaška policija | Foto STA

Foto: STA

Hrvaška policija je na hrvaško-bosanski meji prijela nekdanjega boksarja in poslanca HDZ Damira Škara zaradi obtožb o posilstvu, je danes za hrvaške medije potrdila odvetnica ženske, ki je bila žrtev spolne zlorabe. Škaro naj bi v vlogi predsednika zagrebškega Avtokluba Siget posilil eno od delavk v največjem hrvaškem avtomobilskem klubu.

Damirja Škara naj bi najprej ovadila zdravnica, tej je žrtev zaupala, da je bila posiljena v prostorih kluba v začetku avgusta. Nato naj bi žrtev ovadila svojega šefa tudi zaradi groženj.

Zagrebška policija ne želi potrditi prijetja ali ovadb s pojasnitvijo, da tovrstnih podatkov ne objavljajo javno zaradi zaščite žrtev. O podrobnostih ni želel govoriti niti odvetnik 60-letnega Škara.

Hrvaški mediji so poročali, da so policisti drevi prijeli Škara, ko se je pripeljal na Hrvaško iz Bosne in Hercegovine. Škaro ima tudi državljanstvo BiH, tja pa se je odpravil sredi avgusta, ko je prek svojih povezav izvedel za ovadbo, je poročala hrvaška komercialna televizija Nova TV na svoji spletni strani. Objavila je tudi pričevanje posiljene ženske med napovedjo nove oddaje Preverjeno.

Početja "spolnega plenilca" si žrtve niso upale prijaviti

Objavili so tudi pričevanje žrtve, ki je mati dveh otrok. Opisala je, kako jo je Škaro napadel ter da se ni odzval na njene prošnje, naj jo izpusti, temveč je nadaljeval spolno zlorabo. Na koncu je žrtev omedlela, navaja Nova TV.

Kot so dodali, naj bi Škaro prek posrednikov ponujal 80 tisoč evrov žrtvi, da posilstva ne bi prijavila. Hrvaški mediji tudi poročajo, da so zanj tudi prej govorili, da je "spolni plenilec", a si doslej nobena izmed žrtev ni upala prijaviti njegovih domnevnih spolnih napadov.

Škaro je med svojo uspešno boksarsko kariero v srednji kategoriji osvojil bronasti kolajni na svetovnem prvenstvu v Renu v ZDA leta 1986 in na olimpijskih igrah v Seulu v Južni Koreji leta 1988. Pred tem je bil dvakratni prvak Balkana, zmagal je na mediteranskih igrah. V njegovem športnem življenjepisu navajajo, da je imel 450 borb, izgubil pa jih je le 12.

Po boksarski karieri se je kot hrvaški vojak udeležil vojne na Hrvaškem. Bil je med utemeljitelji hrvaškega olimpijskega komiteja in tudi predsednik hrvaške boksarske zveze. Med letoma 1996 in 2000 je bil poslanec HDZ v hrvaškem saboru. Predsednik avtokluba Siget je od leta 2004. Znan je tudi kot podjetnik v gostinstvu in gradbeništvu ter eden od bolj izpostavljenih članov HDZ v Zagrebu.

Ne spreglejte