SiolNET. Novice Svet
4,41

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ključni dogodki

 • 14:21

  Avstralija

 • 14:20

  Tunizija

 • 14:19

  Indonezija

Pri sosedih ponovno potrdili trimestno število dnevnih okužb

4,41

termometer

Koronavirus
Največ novih okužb so v zadnjih 24 urah v Avstriji potrdili na Dunaju, in sicer 53. Foto: Getty Images

V Avstriji so danes prvič po 26. juniju potrdili več kot sto novih okužb z novim koronavirusom v enem dnevu. V zadnjih 24 urah so potrdili 107 novih okužb. Pred tednom dni so jih potrdili 59, na spletni strani poroča avstrijski Kronen Zeitung.

V Avstriji je v zadnjih 24 urah poleg tega umrl en covidni bolnik. Skupno je covid-19 v Avstriji zahteval 10.719 življenj.

Hkrati se je za devet zmanjšalo število covidnih bolnikov, ki jih zdravijo na navadnih oddelkih, število covidnih bolnikov na intenzivni negi ostaja nespremenjeno. Skupno se v avstrijskih bolnišnicah zdravi 119 covidnih bolnikov, od tega 47 na intenzivni negi.

Največ novih okužb so v zadnjih 24 urah v Avstriji potrdili na Dunaju, in sicer 53.

argentina cepljenje Novice Prebolevniki po cepljenju s cepivi mRNK verjetno dosmrtno zaščiteni pred covid-19 Izrael cepljenje Novice Izraelcem znova raste število primerov, vendar je slika epidemije drugačna
Live
 • Messenger
 • Messenger
Komentiraj Komentarji
 • 14:21 07.07.2021

  Avstralija

  V Sydneyju v Avstraliji, kjer poskušajo zajeziti širjenje okužb z bolj nalezljivo različico novega koronavirusa delta, bodo za en teden podaljšali karanteno, ki so jo uvedli konec junija, so danes sporočile tamkajšnje oblasti.

  Dvotedensko karanteno za celotno mesto Sydney ter za okoliška območja Blue Mountains, Central Coast in Wollongong so razglasili 26. junija. Končala bi se v petek, vendar jo zaradi širjenja različice delta podaljšujejo, je danes sporočila premierka Novega Južnega Walesa Gladys Berejiklian.

  "Naša glavna prioriteta je zaščita zdravja in varnosti naše skupnosti," je dejala. "Delta zahteva drugačen odziv kot prejšnji izbruh in dokler večina prebivalstva ne bo cepljena, ne bomo mogli živeti tako svobodno, kot bi radi," je opozorila.

  Prebivalci vsaj do 16. julija ne bodo smeli zapuščati svojih domov razen zaradi nujnih opravkov, kot so odhod na delo, k zdravniku, skrb za svojce, nujni nakupi ali rekreacija.

  V Novem Južnem Walesu so danes potrdili 27 novih okužb, v torek jih je bilo 18.

  V Avstraliji, ki ima približno 25 milijonov prebivalcev, so do zdaj potrdili 30.800 okužb in 910 smrti zaradi covida. Zapiranje države, hitro sledenje okuženim in spoštovanje fizične razdalje so pripomogli k temu, da je bilo število okužb relativno nizko.

  Preveri več
 • 14:20 07.07.2021

  Tunizija

  V Tuniziji so v preteklem dnevu potrdili rekordno število okužb z novim koronavirusom do zdaj. Po podatkih ministrstva za zdravje so namreč v torek potrdili kar 7.900 novih primerov, 119 bolnikov z boleznijo covid-19 pa je umrlo. 

  Razmere v tej med turisti priljubljeni državi na severu Afrike se sicer že več tednov drastično slabšajo. Potrdili so že tudi več primerov bolj nalezljive različice delta.

  Samo junija je v povezavi s covid-19 umrlo več kot 2.000 ljudi. Tunizijske bolnišnice so preobremenjene, vlada hudo pomanjkanje medicinske opreme. Pomoč, tudi v obliki ventilatorjev, so v Tunizijo med drugim že poslale Nemčija, Italija in Francija.

  Več kot tretjina opravljenih testov je pozitivnih. Cepljenje napreduje počasi, saj sta bila od 11,5 milijona prebivalcev do zdaj z vsaj enim odmerkom cepljena le slaba dva milijona, v celoti cepljenih je le okoli 600 tisoč Tunizijcev.

  Preveri več
 • 14:19 07.07.2021

  Indonezija

  V Indoneziji so v zadnjem dnevu potrdili 34 tisoč novih okužb z novim koronavirusom, umrlo je 1.040 covidnih bolnikov, kar je največ od začetka epidemije. Država se ob hitrem širjenju delta različice spoprijemajo z najbolj smrtonosnim valom covid-19 doslej, oblasti pa opozarjajo, da najhujše šele prihaja.

  Število mrtvih zaradi covid-19 na dan bi se lahko v državi, ki je na območju jugovzhodne Azije v epidemiji najhuje prizadeta, povzpelo na več kot 50 tisoč.

  V prizadevanjih za zajezitev širjenja virusa so oblasti danes zaostrile omejitvene ukrepe, ki bodo veljali od otoka Sumatra na zahodu države do najvzhodnejšega dela države, province Papua. Najhujše so epidemiološke razmere na Javi, kjer živi več kot polovica od skoraj 270 milijonov prebivalcev Indonezije.

  "Število okužb narašča tudi v drugih regijah, zato moramo biti pozorni na zmogljivost tamkajšnjih bolnišnic," je dejal minister Airlangga Hartarto.

  Zaradi hitrega širjenja virusa so namreč bolnišnice polne, primanjkuje kisika, vse več ljudi ne dobi ustrezne zdravstvene pomoči. Na najbolj prizadetih območjih so obupani sorodniki prisiljeni sami iskati jeklenke s kisikom, da bi pomagali bolnim svojcem.

  Indonezijske oblasti so v torek sporočile, da bodo iz sosednjega Singapurja poslali nujne zaloge kisika.

  Ob vse bolj zaostreni zdravstveni krizi so številne indonezijske bolnišnice postavile začasne šotore za zdravljenje covidnih bolnikov kar na parkiriščih. Primanjkuje jim zdravstvenih delavcev, med katerimi so zboleli številni, ki so že bili cepljeni proti covid-19. Po navedbah indonezijskega zdravniškega združenja je do zdaj zaradi posledic bolezni covid-19 umrlo skoraj tisoč indonezijskih zdravstvenih delavcev.

  Preveri več

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin