Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 6. 2018,
7.04

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

ZDA priseljenci migranti

Četrtek, 28. 6. 2018, 7.04

5 let, 9 mesecev

Predstavniški dom ameriškega kongresa znova ni bil sposoben sprejeti imigracijske reforme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Ameriški kongres | Foto Reuters

Foto: Reuters

V predstavniškem domu ameriškega kongresa je v sredo pričakovano propadel zadnji v vrsti številnih poskusov uvedbe reforme imigracijskega sistema, kar najverjetneje pomeni, da bo kongres skušal krpati določene dele sistema, začenši morda z zaščito otrok migrantov, ki jih vlada na meji odvzema staršem.

Predlog je dobil le 121 glasov podpore, proti pa je glasovalo 301 poslancev. Šlo je za tako imenovani kompromisni predlog, vendar kompromisni le znotraj republikanske stranke, katere skrajnejši člani so glasovali proti skupaj z vsemi demokrati, ki pa so predlogu nasprotovali iz drugačnih razlogov.

Konservativni republikanci so bili proti, ker je bila predlagana možnost, da nezakoniti priseljenci, ki so jih v ZDA mladoletne pripeljali starši, dobijo možnost pridobitve državljanstva. Demokrati so bili proti zaradi številnih drugih določil, med njimi zaradi 25 milijard dolarjev porabe za Trumpov zid na meji z Mehiko.

Lek, Prevalje
Novice Kaj se dogaja z Lekom, da so Korošci zaskrbljeni?

O imigracijski reformi se dogovarjajo že zadnjih 20 let

Demokrati in republikanci se niso bili sposobni dogovoriti o imigracijski reformi že skoraj zadnjih 20 let in to v času, ko sta v Beli hiši sedela predsednika, pripravljena na kompromise. Nobenega razloga ni, da bi jim to uspelo zdaj, ko državo vodi muhasti predsednik, kot je Donald Trump, ne glede na izsiljevanje z otroci.

Trump ne ve, kaj bi rad od kongresa, saj je po propadu predloga dejal, da naj delajo, kar želijo. "Pred nekaj urami sem jim rekel, naj nekaj sprejmejo, nekaj, kar si želijo," je dejal Trump, ki ima sicer zelo odločne poglede na to, kakšen sistem bi rad imel poleg svojega zidu.

Amine Gülşe
Trendi To je lepotica, ki greje posteljo znanemu nemškemu nogometašu #video #foto

Odvzete otroke morajo vrniti najkasneje v roku 30 dni

Kot kaže, pa se je za zdaj odpovedal politiki jemanja otrok staršem kot strategiji, da prisili demokrate v svojo obliko reforme. Zvezni sodnik v San Diegu je v torek vladi ukazal, da mora odvzete otroke, mlajše od petih let, v roku 14 dni najti in vrniti staršem, starejše od petih let pa v roku 30 dni.

Na vprašanje, ali se bo pritožil, je Trump odgovoril, da bo še videl, ampak ker verjame, da morajo družine ostati skupaj, ne vidi kaj veliko razlogov za pritožbo. Trump je podpisal izvršni ukaz, s katerim se je odpovedal odvzemanju otrok staršem, vendar njegov ukaz pomeni le to, da bodo poslej otroke zapirali skupaj starši in ne več ločeno.

Ministrstvo za domovinsko varnost ZDA je opazilo, kaj se bo zgodilo, in je začasno prenehalo s politiko ničelne tolerance, torej obravnave vseh nezakonitih prestopov meje z ZDA kot hudega kaznivega dejanja.

Trendi Kruh in vino: ko Tomaž Kavčič pride v Brda
Francija, mesar, mesnica
Novice Francoski mesarji policistom: zaščitite nas pred veganskimi aktivisti!
Umor, smrt, žrtev, truplo
Novice Japonce pretresel zahrbten umor znanega računalničarja
Ne spreglejte